Στους μετόχους το σχέδιο συγχώνευσης Eurobank-ΤΤ

Μετά από ένα μήνα η υπογραφή της σύμβασης


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
12:25
23/10/2013
Στους μετόχους το σχέδιο συγχώνευσης Eurobank-ΤΤ
1
loading

Στη διάθεση των μετόχων είναι από σήμερα το σχέδιο σύμβασης συγχώνευσης με βάση το οποίο η Eurobank θα απορροφήσει το νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Ειδικότερα, από σήμερα, 23.10.2013, είναι στη διάθεση των μετόχων τα παρακάτω έγγραφα:

α) Το σχέδιο συμβάσεως συγχωνεύσεως των ανωτέρω τραπεζών.

β) Οι ισολογισμοί μετασχηματισμού της 30.6.2013 της Eurobank και του νέου ΤΤ (για τον σκοπό της συγχώνευσης).

γ) Οι ετήσιες οικονομικές καταστάσεις και εκθέσεις διαχείρισης του Διοικητικού Συμβουλίου των τριών τελευταίων χρήσεων της Eurobank. Επισημαίνεται ότι το νέο ΤΤ δεν έχει συντάξει άλλες οικονομικές καταστάσεις, πλην του ως άνω ισολογισμού μετασχηματισμού τής 30.6.2013, ο οποίος συντάχθηκε αποκλειστικά για τους σκοπούς της παρούσας συγχώνευσης, δεδομένου ότι το νέο ΤΤ συστήθηκε εντός της τρέχουσας οικονομικής χρήσης, στις 18.1.2013.

δ)
Οι εκθέσεις ορκωτών ελεγκτών σχετικά με τη διαπίστωση της λογιστικής αξίας των περιουσιακών στοιχείων των υπό συγχώνευση τραπεζών και το σχέδιο σύμβασης συγχώνευσης.

Τα παραπάνω έγγραφα θα παραμείνουν στη διάθεση των μετόχων επί έναν μήνα από την ανωτέρω ημερομηνία και συγκεκριμένα μέχρι τις 24.11.2013.

Μετά την παρέλευση του διαστήματος αυτού και την έκδοση εγκριτικών αποφάσεων από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και την Τράπεζα της Ελλάδος, και τον εν συνεχεία έλεγχο από τα Διοικητικά Συμβούλια των συγχωνευόμενων τραπεζών της τήρησης της διαδικασίας συγχώνευσης, θα υπογραφεί η συμβολαιογραφική σύμβαση συγχώνευσης, χωρίς να προηγηθούν αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων των συγχωνευόμενων τραπεζών.

Η συγχώνευση θα ολοκληρωθεί με την καταχώρηση της σχετικής εγκριτικής απόφασης του υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ).

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Gabriella

    είχα πάρει και εγώ μια μετοχή κάποτε και το έπαιζα πλούσια

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει