H διεύρυνση των κριτηρίων για την χορήγηση του επιδόματος του πετρελαίου θέρμανσης θα εξεταστεί κατά τη σημερινή σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών και ενώ απομένει μόλις μια εβδομάδα από την έναρξη της περιόδου διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, αναμένεται να αποφασιστεί το νέο πλαίσιο για την χορήγηση του επιδόματος καθώς και η «χαλάρωση» των κριτηρίων προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των δικαιούχων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δικαιούχοι του επιδόματος θα είναι όσοι έχουν ετήσιο εισόδημα 30.000 ευρώ, γεγονός που εκτιμάται ότι θα συμπεριλάβει σχεδόν το 90% όσων αιτούνται του επιδόματος ενώ αναφέρεται πως δεν θα απορρίπτεται αυτόματα η αίτηση χορήγησης του επιδόματος, εάν το τεκμαρτό εισόδημα υπερβαίνει το δηλωθέν και το εισοδηματικό κριτήριο.

Την ίδια στιγμή, πάντως οι έμποροι και οι πρατηριούχοι υγρών καυσίμων, οι οποίοι ζητούν τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, κάτι που απορρίπτει κατηγορηματικά το υπ. Οικονομικών, απειλούν να μην διαθέσουν πετρέλαιο θέρμανσης, αντιδρώντας με αυτόν τον τρόπο στη λειτουργία του συστήματος Ήφαιστος.