Πρόεδρος ΟΤΕ προς εργαζόμενους: Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας

«Ο εκσυγχρονισμός της εταιρείας για την επόμενη δεκαετία»


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
21:17
14/01/2020
Πρόεδρος ΟΤΕ προς εργαζόμενους: Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας
7
loading

Προσωπικό μήνυμα προς όλους τους εργαζομένους του Ομίλου ΟΤΕ, απηύθυνε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, Μιχάλης Τσαμάζ, σε συνέχεια της πολυήμερης απεργίας των εργαζομένων, δίνοντάς τους ο ίδιος την εικόνα για την πορεία και το μέλλον της εταιρείας.

«Ακούγονται πολλά για τις αλλαγές που θα έρθουν στην εταιρεία μας. Πάντα σας μιλούσα ανοιχτά και με ειλικρίνεια. Θέλω λοιπόν και τώρα να ενημερωθείτε από εμένα. Γιατί το μέλλον της εταιρείας μας, μας αφορά όλους, άμεσα», ανέφερε στο μήνυμά του ο κ. Τσαμάζ.

Κάνοντας μια σύντομη αναδρομή, ο επικεφαλής του ΟΤΕ σημείωσε πως, ο Όμιλος ΟΤΕ είναι σήμερα κορυφαία εταιρεία τεχνολογίας στην Ελλάδα και αναπόσπαστο κομμάτι του κοινωνικού και παραγωγικού ιστού της χώρας. Μία υγιής εταιρεία που μπορεί να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες όλων των ενδιαφερόμενων μερών: πελατών, κοινωνίας, εργαζομένων, μετόχων. «Κατά τη διάρκεια της κρίσης λάβαμε τολμηρές αποφάσεις και αλλάξαμε σχεδόν τα πάντα στον Όμιλο. Δουλέψαμε 10 χρόνια, όλοι μαζί» είπε, και ξεχώρισε τρία πράγματα στην πορεία αυτής της δεκαετίας: τις επενδύσεις 4,7 δισ. ευρώ μέσα στην κρίση, τη δραστική μείωση του δανεισμού κατά 80% και τον εξορθολογισμό του κόστους με κοινωνικά υπεύθυνο τρόπο, με το κόστος των εθελουσιών να ανέρχεται σε περίπου 1 δισ. ευρώ, χρηματοδοτούμενο εξ' ολοκλήρου από τα κέρδη του Ομίλου.

Όμως, η ανάγκη για αλλαγή παραμένει ως προϋπόθεση επιβίωσης και ανάπτυξης. Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του ΟΤΕ, «οι προκλήσεις είναι παγκόσμιες και επιβάλλονται από την εξέλιξη της τεχνολογίας. Το disruption, δηλαδή οι ανατροπές στην αγορά, μπορούν να αλλάξουν ριζικά ολόκληρους κλάδους (…) Δεν μπορούμε να εθελοτυφλούμε και να μείνουμε απαθείς μπροστά στην επικείμενη αλλαγή. Οι εταιρείες που κράτησαν μια τέτοια στάση, δεν κατάφεραν να επιβιώσουν. Έχουμε δύο επιλογές: ή να είμαστε πρωτοπόροι των αλλαγών ή να τρέχουμε πίσω από τις εξελίξεις. Διαλέγουμε το πρώτο. (…) Για να παραμείνουμε βιώσιμοι και ανταγωνιστικοί, θα πρέπει για άλλη μία φορά να αλλάξουμε. Να γίνουμε πιο ευέλικτοι, να μειώσουμε το κόστος μας και να δημιουργήσουμε νέες πηγές εσόδων για τον Όμιλο. Η αλλαγή δεν πρέπει να μας φοβίζει! Το έχουμε κάνει πολλές φορές στο παρελθόν και το έχουμε κάνει αποδεδειγμένα εξαιρετικά επιτυχημένα».

Ο κ. Τσαμάζ ξεκαθάρισε ότι ο συνολικός σχεδιασμός για τον εκσυγχρονισμό του ΟΤΕ την επόμενη δεκαετία είναι ακόμη σε εξέλιξη, σημείωσε ωστόσο ότι η εταιρεία μελετά το ενδεχόμενο οι δραστηριότητες που σχετίζονται με την εξυπηρέτηση και την επαφή με τον πελάτη (τεχνικοί πεδίου, call centers, καταστήματα) να λειτουργήσουν ως 100% θυγατρικές εταιρείες. Όπως αναφέρει στο μήνυμά του, λειτουργώντας ως θυγατρικές εταιρείες θα κερδίσουν μεγαλύτερη ευελιξία, ανεξαρτησία και αυτονομία εντός του Ομίλου ΟΤΕ, θα εστιάσουν στην καλύτερη εξυπηρέτηση του πελάτη, θα μπορούν να αναπτύξουν και να προσφέρουν νέες υπηρεσίες και να πωλούν τις υπηρεσίες τους σε τρίτους, φέρνοντας έσοδα στον Όμιλο και συμβάλλοντας στη μείωση του λειτουργικού κόστους. Οι αλλαγές αυτές θα δώσουν τη δυνατότητα στην εταιρεία να προσλάβει και να αναπτύξει εργαζομένους σε σημαντικές ειδικότητες της νέας εποχής, ενώ και οι κεντρικές υπηρεσίες θα μπορούν να λειτουργούν πιο ευέλικτα και αποτελεσματικά.

Εξηγώντας τι σημαίνει αυτό πρακτικά για τους εργαζομένους, ο κ. Τσαμάζ σημείωσε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για τους εργαζομένους, καθώς όλοι παραμένουν μέλη της μεγάλης οικογένειας του ΟΤΕ, ότι θα αποκτήσουν μεγαλύτερη αυτονομία, ευελιξία και αποτελεσματικότητα στην εργασία, ότι οι ρόλοι τους θα αναβαθμιστούν, ότι θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και ότι θα ανοιχτούν νέες αναπτυξιακές προοπτικές για το προσωπικό. Ειδικά η νέα γενιά του Ομίλου ΟΤΕ θα έχει τη δυνατότητα να εξελίσσεται, εκτός από επαγγελματικά, και μισθολογικά στα πρότυπα μιας σύγχρονης εταιρείας.

Κλείνοντας το μήνυμά του, ο επικεφαλής του ΟΤΕ, είπε: «Ο ΟΤΕ κατάφερε να διατηρήσει την εργασιακή ειρήνη την τελευταία δεκαετία, εν μέσω συνεχόμενων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων. Δυστυχώς, κατά τη διάρκεια των γιορτών βρεθήκαμε αντιμέτωποι με μία πρωτοφανή απεργία διάρκειας τριών εβδομάδων, που ταλαιπώρησε τους πελάτες μας και επηρέασε το επίπεδο των υπηρεσιών μας, ζημιώνοντας την εικόνα μας και τους εργαζομένους. Αντιμετωπίσαμε πρωτοφανείς πρακτικές συκοφαντίας, ψεύδους, απειλών σε προσωπικό επίπεδο, με αποκορύφωμα την άνανδρη επίθεση στην οικογενειακή μου κατοικία. Είναι επίσης πρωτοφανές ότι η ηγεσία της ΟΜΕ ΟΤΕ δεν καταδίκασε την επίθεση αυτή με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο. Η διοίκηση του ΟΤΕ πάντα επιδιώκει τον διάλογο με τους εκπροσώπους των εργαζομένων. Σε καμία όμως περίπτωση ο ΟΤΕ δεν θα επιστρέψει σε καθεστώς οργανισμού δημοσίου με νοοτροπίες παρελθόντος! (…) Είμαστε μία σύγχρονη ιδιωτική εταιρεία τεχνολογίας και τέτοια θα παραμείνουμε!».

Και κατέληξε: «Είναι προς όφελος όλων, να προχωρήσουμε στις απαιτούμενες αλλαγές και να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις με συνεργασία και εμπιστοσύνη. Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε. Με πίστη, πάθος, δέσμευση και με όχημα την τεχνολογία, θα συνεχίσουμε όλοι μαζί να φτιάχνουμε έναν κόσμο καλύτερο για όλους. Το μέλλον της εταιρείας εξαρτάται από όλους μας».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

7
σχόλια
 1. avatar Σταυρος λ.μ

  Έχει καταντήσει από τις χειρότερες εταιρίες από όλες τις απόψεις.

 2. avatar γνωστη μου…..

  καθαριστρια στον ΟΤΕ,παντελονιαζει 2000 ευρω τον μηνα,δεν εχει παιδια κ δεν δουλευει ποτε.δεν καθαριζει λεμε.δεν κανει τιποτα.μια αλβανιδα καθαριζει κ μαλιστα επισημως.για τα παιδια το αναφερω γιατι αυτες ειναι θεσεις που ανεκαθεν στελεχωνονται απο πολυτεκνες κ αλλες ευαισθητες κατηγοριες συνανθρωπων μας.οταν ξεβρωμισουμε απ αυτους,ισως ανεβει κ το 500σαρικο της νεας γενιας.ετσι δεν κυκλοφορει στη πιατσα των ΟΤΕτζηδων η κανω λαθος.ξεμπερδευουμε με τα τερατα κ τα υπολειματα του ΠΑΣΟΚ, κ κανουμε μια νεα αρχη που θα ειναι καλυτερη για ολους.ο μισθος σας λοιπον θα ανεβει.θα φτασετε γυρω στα 800-900 ευρω.μονιμοτητα ομως κ τερατα του παρελθοντος.....παπαλα....

  1. avatar Ότι να’ναι

   Φίλε είσαι ψιλό άσχετος για να μην πω... χοντρό... η τελευταία καθαρίστρια του ΟΤΕ υπάλληλος του ΟΤΕ έχει πάρει σύνταξη εδώ και 10 χρόνια και όλες έχουν αντικατασταθεί με καθαριστριες από εργολάβους με το εξοφρενικο ποσό των 2,5 ευρώ την ώρα και δουλεύουν γύρω στις 3 ώρες τη μέρα στον ΟΤΕ σε διαφορετικά κτήρια.
   ΚΑΙ σίγουρα δεν είσαι άσχετος αλλά κατευθυνομενος. Τα σέβη μου λοιπόν στον Κουλή.

 3. avatar Ότι να ‘ναι

  Εξηγήστε στο κύριο, ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι απλά μέλη της οικογένειας του ΟΤΕ, αλλά η ίδια η οικογένεια. Αυτός είναι φιλοξενουμενος ο οποίος αύριο που θα βρει από αλλού περισσότερες χήνες θα την κάνει......

 4. avatar fire40

  Αφού το μοντέλο του ΟΤΕ καθώς και άλλων τέτοιων "μεταρυθμισμένων" εταιριών που λανσάρουν τα νεοφιλελεύθερα μοντέλα εργασίας, είναι τόσο καλό σε βαθμό αηδίας, γιατί απεργούν τότε οι εργαζόμενοι συνολικά; Πάθανε μήπως ομαδική παράκρουση η είναι τόσο αχάριστοι με τους τρελούς μισθούς των 500 ευρώ που παίρνουν; Κούλη δε θέλατε;

 5. avatar Αστείο.

  Διαίρει και Βασίλευε. Άλλωστε 1.6 είναι αυτά!!!

 6. avatar Έλεος!

  Καλά τα λες απο λόγια πρόεδρε αλλά με πεντακοσάρικο μισθούς ούτε τα εισιτήρια να έλθουμε στη δουλειά δε μας φτάνουν. Αν αυτό λέγεται ευελιξία τώρα σου ετοιμάζει λάθρες με ένα κατοστάρικο ο Κούλης για περισσότερες ανταγωνιστικές ευλιγισίες.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει