Στα υψηλότερα επίπεδα από τις αρχές Αυγούστου έχουν αναρριχηθεί οι τιμές των ελληνικών ομολόγων, τροφοδοτούμενες από το κλίμα που έχουν δημιουργήσει οι εκλογές που διεξάγονται σήμερα στη Γερμανία. Οι ενδείξεις ότι η Καγκελάριος Μέρκελ θα επανεκλεγεί και θα ηγηθεί ενός διευρυμένου συνασπισμού οδήγησαν υψηλότερα τις τιμές των ομολόγων της Ευρωζώνης, καθώς οι επενδυτές αισθανόμενοι ασφάλεια τοποθετήθηκαν σε αυτά.

Βεβαίως έντονα πτωτικά κινήθηκαν οι αποδόσεις των ομολόγων της Ευρωζώνης και χάρη στην ευχάριστη έκπληξη από τη Fed στις ΗΠΑ, με τη διατήρηση του μηνιαίου της προγράμματος αγοράς ομολόγων αμετάβλητου. Οι προοπτικές διατήρησης της χαλαρής νομισματικής πολιτικής ενίσχυσαν τη διάθεση ανάληψης ρίσκου στις αγορές γενικώς, οδηγώντας κεφάλαια σε υψηλότερου κινδύνου ενεργητικό και άρα σε ομόλογα της ευρω-περιφέρειας.

Η τιμή του δεκαετούς τίτλου αναφοράς έχει αυξηθεί στα επίπεδα των 59,20 λεπτών ανά ευρώ, ενώ η απόδοση είναι στο 9,96%, παραμένοντας κάτω από το ψυχολογικό όριο του 10%. Σύμφωνα με αναλυτές, τα ελληνικά ομόλογα καταγράφουν άνοδο λόγω της απουσίας αναταραχών στην γερμανική προεκλογική περίοδο. Ωστόσο, εάν οι Ελεύθεροι Δημοκράτες δεν ξεπεράσουν σήμερα το όριο κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης του 5% και αυτό το πετύχει το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» δεν αποκλείεται οι τιμές των ελληνικών ομολόγων να πέσουν ξανά.