Σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ το χρόνο φθάνουν οι απώλειες του Ελληνικού Δημοσίου από την παράνομη δραστηριότητα στην αγορά καυσίμων, επεσήμανε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος των Ελληνικών Πετρελαίων, Γ. Κωστόπουλος, κάνοντας λόγο για χρόνια προβλήματα που πλήττουν τα δημόσια έσοδα και τις υγιείς εταιρίες του χώρου.

Σε συνάντηση με δημοσιογράφους ο κ. Κωστόπουλος αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο λαθρεμπόριο, τη νοθεία, την πειρατεία, τις ελλιπείς παραδόσεις στους καταναλωτές, την αδιαφάνεια, τους περιορισμένους ελέγχους για νοθεία, τις καθυστερήσεις στην επιβολή ποινών, τις εικονικές εξαγωγές, την έλλειψη ελέγχων για την τήρηση αποθεμάτων ασφαλείας, για τα βιοκαύσιμα, κ.α.

Τόνισε ακόμη χαρακτηριστικά ότι επί χρόνια αναγγέλλεται η τοποθέτηση ταμειακών μηχανών στα πρατήρια καυσίμων και τώρα που τοποθετήθηκαν έχει αρχίσει η συζήτηση για το σύστημα με το οποίο θα διασυνδεθούν με τις αντλίες, με στόχο «να πεταχτεί η μπάλα στην εξέδρα».

Και πρότεινε ένταση των ελέγχων στη μεταφορά των καυσίμων, εξάρθρωση των κυκλωμάτων εικονικών εξαγωγών, έλεγχο των τιμολογίων αγορών των πρατηρίων από το ΣΔΟΕ και τα ΚΕΝΑΚ, αφαίρεση της άδειας λειτουργίας για τα πρατήρια που συλλαμβάνονται με «πειραγμένες» αντλίες.