Τη διαβεβαίωση ότι η Σλοβενία δεν χρειάζεται και δεν πρόκειται να ζητήσει οικονομική βοήθεια, διότι είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τα προβλήματά της, έδωσε ο υπουργός Οικονομικών Ούρος Τσάφερ, στο περιθώριο της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης (Eurogroup), που πραγματοποιείται στο Βίλνιους της Λιθουανίας.

Οι δηλώσεις του κ. Τσάφερ έγιναν έπειτα από ανεπίσημες πληροφορίες που δημοσίευσε η γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt», σύμφωνα με τις οποίες η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ασκεί πιέσεις στη Σλοβενία να ζητήσει βοήθεια, τονίζεται, μεταξύ άλλων, σε τηλεγράφημα του πρακτορείου ειδήσεων «STA».

Εξάλλου, ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και ο Επίτροπος, αρμόδιος για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Όλι Ρεν δήλωσαν, πριν από την έναρξη της συνεδρίασης, ότι είναι ικανοποιημένοι από τα μέτρα που έλαβε η Σλοβενία για τον τραπεζικό τομέα.

Ωστόσο, ο κ. Ντάισελμπλουμ επιθυμεί η σλοβενική κυβέρνηση να επιταχύνει το «βήμα» της, ενώ ο κ. Ρεν που τονίζει ότι τα μέτρα κινούνται στη σωστή κατεύθυνση, δήλωσε πως πρέπει να γίνουν περισσότερα στο πεδίο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, της δημοσιονομικής πολιτικής και της διόρθωσης των προβλημάτων του τραπεζικού τομέα.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ που μίλησε για σημαντική πρόοδο στον τραπεζικό τομέα, τόνισε ότι η στενή συνεργασία με τις σλοβενικές αρχές θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες, με έμφαση στον τραπεζικό τομέα.

Επίσης, ανακοίνωσε επίσκεψή του στη Σλοβενία το φθινόπωρο, όμως δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει εάν αυτή θα πραγματοποιηθεί στις 30 Σεπτεμβρίου.