Ψηλά στην προεκλογική ατζέντα εξακολουθούν να διατηρούν το ελληνικό ζήτημα οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες του Π. Στάινμπρουκ, βασικού αντιπάλου της Α. Μέρκελ για την Καγκελαρία στις εκλογές της 9ης Σεπτεμβρίου.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του SPD σε θέματα κρατικού προϋπολογισμού, κ. Κάρστεν Σνάιντερ, υποστηρίζει σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Bild, ότι το χρηματοδοτικό κενό της Ελλάδας θα φτάσει τα 11 δισ. ευρώ μέχρι το 2015, ενώ θα χρειαστεί το ποσό των 77 δισ. ευρώ μέχρι το 2020.

Οι αυξημένες χρηματοδοτικές ανάγκες οφείλονται στους χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και στα χαμηλά έσοδα από το μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων.

Αξιωματούχος των Σοσιαλδημοκρατών, κάλεσε τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Β. Σόιμπλε, να θέσει σύντομα επί τάπητος τα πραγματικά νούμερα για την ελληνική κρίση.

Οι Σοσιαλδημοκράτες, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενθαρρυμένοι από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι η κ. Merkel δεν εξασφαλίζει απόλυτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία αναδεικνύουν σε πρώτο θέμα το ζήτημα της Ελλάδας σε μια προσπάθεια να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους τους και να αποκομίσουν κέρδη από την πολεμική κατά της καγκελαρίου για την πολιτική που ακολούθησε στην περίπτωση της Ελλάδας.

Ενδεικτικό της αντεπίθεσης των Σοσιαλδημοκρατών είναι το κάλεσμα του Π. Στάινμπρουκ, του υποψήφιου των Σοσιαλδημοκρατών για την καγκελαρία, προς τη Α. Μέρκελ να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις σχετικά με το ενδεχόμενο ενός τρίτου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα.