Δυσκολότερος γρίφος απ’ ότι αρχικώς ανέμενε το υπουργείο Οικονομικών έχει αποδειχθεί η αλλαγή διοίκησης στον ΟΤΕ, αφού οι επαφές που είχαν στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας η ελληνική και η γερμανική πλευρά, δεν οδήγησαν τελικώς σε συμφωνία και η ανακοίνωση της νέας διοίκησης παραπέμπεται για το επόμενο διάστημα.

Η σημερινή επαναληπτική συνέλευση θα περιοριστεί, όπως όλα δείχνουν, στην παροχή έγκρισης για αλλαγή του σκοπού της εταιρείας προκειμένου ο ΟΤΕ να μπορέσει να δραστηριοποιηθεί στους τομείς της δορυφορικής τηλεόρασης και της ενέργειας.

Οι δύο μεγαλομέτοχοι του ΟΤΕ φαίνεται ότι δυσκολεύονται να βρουν κοινό τόπο και κυρίως πρόσωπο προκειμένου να προχωρήσουν οι αλλαγές στα διοικητικά του Οργανισμού. Η ελληνική πλευρά φέρεται να επιθυμεί την συνέχιση του υφιστάμενου καθεστώτος διοίκησης, όπου σε ένα πρόσωπο συγκεντρώνονται οι ρόλοι του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου, αλλά με διαφορετικό πρόσωπο στην ηγεσία του Οργανισμού. Η γερμανική πλευρά δεν έχει ενστάσεις για αυτό το μοντέλο διοίκησης το οποίο θεωρεί ότι έχει υπηρετήσει με εξαιρετικό τρόπο ο κ. Παναγής Βουρλούμης και θα μπορούσε να συνεχίσει να το κάνει.

Η λύση του γρίφου αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες και θα είναι συμβιβαστική εφόσον οι δύο πλευρές συμφωνήσουν σε ένα πρόσωπο, ενώ δεν αποκλείεται η κάθε πλευρά να καταλήξει στη δική της λύση, για τη θέση του προέδρου το υπουργείο Οικονομικών και για την θέση του διευθύνοντος συμβούλου η DT. Μια τέτοια λύση πάντως δεν είναι επιθυμητή από την ελληνική πλευρά αφού αποδυναμώνει την θέση του ελληνική δημοσίου στην διοίκηση του ΟΤΕ.

Πηγή: euro2day.gr Μάρω Τσαντήλα