Κτηματολόγιο: Αντίστροφη μέτρηση για την Αθήνα

Όσο προχωρούν τα στάδια κτηματογράφησης τόσο θα μεγαλώνουν και οι δυσκολίες για τους αμελείς πολίτες


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
18:10
05/12/2019
Κτηματολόγιο: Αντίστροφη μέτρηση για την Αθήνα
loading

Η αντίστροφη μέτρηση για το Κτηματολόγιο που αφορά τον Δήμο Αθηναίων έχει ήδη ξεκινήσει. Όσο όμως προχωρούν τα στάδια κτηματογράφησης τόσο θα μεγαλώνουν και οι δυσκολίες για τους αμελείς πολίτες.

Σε μόλις 72 ημέρες αρχίζει η ανάρτηση η οποία και αποτελεί ένα εκ των σημαντικότερων σταδίων στην όλη διαδικασία. Συγκεκριμένα από τς 15 Φεβρουαρίου και δύο μήνες οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να ελέγξουν αν υπάρχουν λάθη στην καταγραφή της περιουσίας τους έτσι ώστε να διατυπώσουν τις απαραίτητες αντιρρήσεις.

Όπως αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα» η περίπτωση του Δήμου Αθηναίων αφορά 544.682 ιδιοκτήτες και 7.645 νομικά πρόσωπα (Δημόσιο, εταιρείες κ.λπ.). Τα εν λόγω άτομα κατέχουν 726 ακίνητα και 65.377 γεωτεμάχια στον Δήμο Αθηναίων, τα οποία δήλωσαν το 2008 πληρώνοντας 35 ευρώ ανά δικαίωμα.

Η διαφορά με την προανάρτηση είναι ότι από τις 15 Φεβρουαρίου και μετά οι αντιρρήσεις και οι αλλαγές θα γίνονται από τις αρμόδιες επιτροπές.

Σημειώνεται πως για τον Δήμο της Αθήνας η φάση της προανάρτησης ολοκληρώθηκε στις 23 Αυγούστου 2019. Και σύμφωνα με τον συντονιστή του έργου και εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας Γιώργο Δημητρίου, το 65% του συνόλου των αιτήσεων επανεξέτασης υποβλήθηκε με ηλεκτρονικά μηνύματα.

Όπως προκύπτει, αναλύοντας ανά κατηγορία τις αιτούμενες διορθώσεις, το μεγαλύτερο ποσοστό (34,75%) αφορά αλλαγές στα στοιχεία δικαιούχου (αλλαγή ταυτότητας, τηλεφώνου, διεύθυνση επικοινωνίας, προσθήκη κινητού ή email) και τα υπόλοιπα αιτήματα είναι – κατά βάση – νομικής και χωρικής επεξεργασίας.

Αναλυτικά όσα πρέπει να γνωρίζετε:

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δικαιούχων θα αποσταλούν με προσωπικά email ή ταχυδρομικώς (για όσους δεν διαθέτουν ηλεκτρονική διεύθυνση) αποσπάσματα από τους Κτηματολογικούς Πίνακες και τα Διαγράμματα στη διεύθυνση επικοινωνίας που έχει δηλωθεί από κάθε ιδιοκτήτη.Επιπλέον, με την έναρξη της ανάρτησης, κάθε δικαιούχος μπορεί να δει τα στοιχεία που τον αφορούν – και – ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Κτηματολογίου (στη διεύθυνση www.ktimatologio.gr) στο portal e-ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.

Ο ενδιαφερόμενος μπορεί να δει τα στοιχεία της ανάρτησης είτε μέσω των κωδικών ασφαλείας που χρησιμοποιεί στις εφαρμογές Taxisnet, είτε αφού δημιουργήσει (αν δεν έχει ήδη κάνει) τον προσωπικό του κωδικό και εισαγάγει τα «τρία κλειδιά» που βρίσκονται στο αποδεικτικό της δήλωσής του (Αριθμός Πρωτοκόλλου Δήλωσης, Κωδικός Προσώπου και Κωδικός Ιδιοκτησίας).

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει