ΟΑΕΔ: Μετά από 10 χρόνια βρέθηκε λύση στο πρόβλημα του οικισμού «ΚΕΡΚΥΡΑ V»

Θα μπορέσουν επιτέλους να μπουν στα σπίτια τους οι περίπου 178 δικαιούχες οικογένειες


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
20:40
02/12/2019
ΟΑΕΔ: Μετά από 10 χρόνια βρέθηκε λύση στο πρόβλημα του οικισμού «ΚΕΡΚΥΡΑ V»
loading

Λύση δίνεται στο μεγάλο πρόβλημα το οποίο υφίσταται τα τελευταία δέκα χρόνια ο οικισμός του τ. ΟΕΚ «ΚΕΡΚΥΡΑ V» με στόχο να μπορέσουν επιτέλους να μπουν οι περίπου 178 δικαιούχες οικογένειες στα σπίτια τους.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού και δημοσιεύεται από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η λύση δόθηκε μετά από πρωτοβουλία του διοικητή του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) Σπύρου Πρωτοψάλτη.

Συγκεκριμένα, μετά από συνεννόηση της διοίκησης του ΟΑΕΔ με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, προχώρησε η έκδοση της απαιτούμενης νέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης, με την οποία ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή του έργου «Κατασκευή αγωγού μεταφοράς λυμάτων από τον οικισμό του τ. ΟΕΚ ''ΚΕΡΚΥΡΑ V" στην ΕΕΛ Σιναράδων», προϋπολογισμού 1.900.000 ευρώ. Πλέον, ο ΟΑΕΔ, εκτός από τη χρηματοδότηση του έργου, θα αναλάβει και την κατασκευή του, προκειμένου ο αγωγός να κατασκευαστεί το ταχύτερο δυνατόν.

Ο διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης, επεσήμανε σε δηλώσεις του πως στόχος του νέου ΟΑΕΔ είναι να δίνει άμεσα και αποτελεσματικά λύσεις στα προβλήματα που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του τόσο σε εθνικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο, αξιοποιώντας το σύνολο των δυνατοτήτων του. «Στην προκειμένη, εδώ και περίπου 10 χρόνια, οι δικαιούχες οικογένειες των εργατικών κατοικιών του οικισμού "ΚΕΡΚΥΡΑ V" δεν μπορούσαν να μπουν στα σπίτια τους, επειδή δεν είχε δημιουργηθεί ο απαραίτητος αγωγός μεταφοράς λυμάτων. Πλέον, μετά την υπογραφή της νέας ΚΥΑ, το έργο θα ξεκινήσει άμεσα. Ο ΟΑΕΔ θα αναλάβει την κατασκευή του μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και οι δικαιούχες οικογένειες επιτέλους θα μπορέσουν να εγκατασταθούν αξιοπρεπώς στα σπίτια τους» συμπλήρωσε ο κ. Πρωτοψάλτης.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει