Προσδοκία για σημαντικά έσοδα από την αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών

Τα οφέλη επικαλέστηκε ο Χρήστος Σταϊκούρας


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
0:42
30/11/2019
Προσδοκία για σημαντικά έσοδα από την αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών
4
loading

Σημαντικά οφέλη προσδοκά το υπουργείο Οικονομικών με την αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, σύμφωνα με στοιχεία από την ΑΑΔΕ, τα οποία λαμβάνει ως βάση για τις εκτιμήσεις στα έσοδα.

Τα οφέλη από τις ηλεκτρονικές συναλλαγές επικαλέστηκε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, απαντώντας στα κόμματα της αντιπολίτευσης που εκτιμούν ότι τα αυξημένα φορολογικά έσοδα θα βαρύνουν περαιτέρω τις τσέπες των πολιτών.

«Σε περίπτωση που τα φυσικά πρόσωπα προχωρήσουν σε συναλλαγές, με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής, ύψους 30% του εισοδήματος τους, αναμένεται να αυξηθούν οι συναλλαγές με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής κατά 6,1 δισ. ευρώ. Θα δημιουργηθεί κίνητρο για να υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη χρήση ηλεκτρονικών συναλλαγών και ποσοτικοποιείται αυτό στο 6,1 δισ. Σημειώνω ότι αυτή η εκτίμηση δεν περιλαμβάνει επιπλέον ηλεκτρονικές συναλλαγές που ενδεχομένως γίνουν από αυτούς που ήδη βρίσκονται πάνω από το όριο του 30%, συνεπώς είναι συντηρητική η εκτίμηση», είπε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, σε παρέμβαση του στη συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου.

Στη συνέχεια ο Χρήστος Σταϊκούρας, πρόσθεσε: «Μια αύξηση των συναλλαγών, κατά 6,1 δισ. συνεπάγεται, με βάση εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για το ποσοστό φοροδιαφυγής στην Ελλάδα, ότι θα εκδοθούν επιπλέον αποδείξεις ύψους 2,05 δισ. ευρώ. Με αυτή τη βάση συνεπάγεται ότι το δημόσιο θα εισπράξει 389 εκατ. έσοδα ΦΠΑ, εφαρμόζοντας μεσοσταθμικό συντελεστή περί το 19%,ενώ επιπλέον 168 εκατ. ευρώ αναμένεται να εισπραχθούν μέσω της αύξησης των εσόδων και αντίστοιχων εξόδων που θα παρουσιάσουν οι επιχειρήσεις».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ

  ποιους πραγματικα οφελουν ,για σκεφτειται λιγο δεν ειναι δα και κουιζ για δυνατους λητες.ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΟΛΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ,ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΧΟΥΝ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΜΕΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΙΣ ΜΕΙΟΨΗΦΕΙΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΕ. ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΛΙΓΑ.

 2. avatar thorn

  Αποταμίευση; Γιοκ!
  Όλα για την κάλυψη του αφορολόγητου!
  Ακόμα και άχρηστες αγορές!
  Εκεί μας κατευθύνουν κουτοπονηρίστικα!
  Και μετά θα πουν ότι η αγορά κινείται και ήρθε η ανάπτυξη!

 3. avatar Άντε καλά

  Στα καταστήματα που πάω στις καθημερινές μου αγορές αλλά και σε άλλες μη καθημερινές αγορές αν δεν είναι αλυσίδα καταστημάτων από την εκλογή της ΝΔ και μετά οι αποδείξεις αγνοούνται.
  Εγινε αυτο που υποσχέθηκε ο Κουλης.
  Εμείς δεν θα στέλνουμε ελέγχους..

 4. avatar Αντικαταναλωτικος

  Οι ταμειακές συνεχίζουν απτόητες να χασκουν ορθανοικτες προς τα ταβάνια.Ολοι και όλα με κάρτες,ακόμα και τα μισά ευρώ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει