Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης εξελέγη, σήμερα 28 Νοεμβρίου μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Eurelectric.

Ο κ. Στάσσης εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Δ.Σ. της Eurelecrtric με την ιδιότητα του Προέδρου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ηλεκτρισμού Ελλάδας (ΣΕΗΕ), θέση στην οποία εξελέγη στις 17 Σεπτεμβρίου 2019.

Η Eurelectric είναι η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία των Εθνικών Ενώσεων των Εταιρειών Ηλεκτρικής Ενέργειας έχοντας πάνω από 34 πλήρη μέλη και εκπροσωπώντας πάνω από 3500 εταιρείες που δραστηριοποιούνται κατά μήκος όλης της αλυσίδας αξίας του ηλεκτρισμού. Η Eurelectric είναι σημαντικός συνομιλητής με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε όλα τα θέματα της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, ιδίως σε θέματα ενεργειακής μετάβασης και πράσινης ανάπτυξης.

Με αφορμή την εκλογή του στο Δ.Σ. της Eurelectric, ο Πρόεδρος και CEO της ΔΕΗ, κ. Γιώργος Στάσσης δήλωσε: «Η νέα διοικητική δομή της Eurelectric έχει θέσει ως βασική της προτεραιότητα την αύξηση του ρυθμού του εξηλεκτρισμού στις μεταφορές, στη θέρμανση και στη βιομηχανία ως κλειδί για τη μετάβαση της Ευρώπης προς ένα μέλλον δίχως ορυκτά καύσιμα.

Χαίρομαι ιδιαίτερα, που η ευρωπαϊκή στόχευση για καθαρό ηλεκτρισμό, περαιτέρω επενδύσεις στις ΑΠΕ και στην αποδοτική διανομή ηλεκτρισμού συμπίπτει χρονικά με τη στρατηγική μετάβαση της ΔΕΗ στην πλήρη απεξάρτησή της από το λιγνίτη και την επίσπευση της δυναμικής στροφής της στην παραγωγή από ΑΠΕ, την οποία θα παρουσιάσουμε πολύ σύντομα».