«Πρόσθετη κοινωνική βαναυσότητα οι αναγκαστικοί πλειστηριασμοί»

Tagesspiegel: Η Ελλάδα χρειάζεται σύντομα και νέο πακέτο βοήθειας


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
22:07
12/08/2013
«Πρόσθετη κοινωνική βαναυσότητα οι αναγκαστικοί πλειστηριασμοί»
4
loading

«Προφανώς η Ελλάδα χρειάζεται σύντομα και νέο πακέτο βοήθειας» είναι ο τίτλος ρεπορτάζ της εφημερίδας Tagesspiegel που σχολιάζει το ενδεχόμενο πλειστηριασμών.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα: «Η Bundesbank υπολογίζει ότι ήδη στις αρχές του επόμενου έτους η Ελλάδα θα χρειαστεί ένα νέο πακέτο βοήθειας καθώς οι ρυθμοί προόδου στο πεδίο των μεταρρυθμίσεων ‘δεν είναι ικανοποιητικοί’. Υπάρχουν όμως κι άλλα: ιδιοκτήτες ακινήτων στην Ελλάδα κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους. Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι θα μπορούσαν να μείνουν στο δρόμο».

«Ήδη», όπως επισημαίνεται στο ρεπορτάζ, «το ένα τρίτο του πληθυσμού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας. Με 27,6 % η ανεργία έσπασε το Μάιο νέο ρεκόρ. Οι αναγκαστικοί πλειστηριασμοί θα ήταν μια πρόσθετη κοινωνική βαναυσότητα. Δεν θα πρέπει λοιπόν να προκαλεί έκπληξη ότι υπάρχουν τεράστιες αντιδράσεις. Η σχετική συζήτηση θα μπορούσε να προκαλέσει την κατάρρευση του κυβερνητικού συνασπισμού. Αρκετοί βουλευτές και των δύο κομμάτων έχουν προαναγγείλει ήδη ότι δεν θα συναινέσουν σε οποιαδήποτε χαλάρωση».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Ευρύνοος

  Στο σφυρί όλα ρε! 30 χρόνια σοσιαλισμός και δάνεια παριστάνατε τους βασιλιάδες! Φάτε την τώρα...!!!

  1. avatar amx4319

   @Ευρυνοος.Οσο μεγαλο προβλημα ειναι οι αναλγητοι πολιτικοι,αλλο τοσο ειναι και οι αντιληψεις, ευτυχως,μιας μικρης μεριδας του @μικρονοου λαου.

  2. avatar ΟΥΡΑΝΟΣ

   Ευρύνοος,Tα χειρότερα δεν ήρθαν,έρχονται.

  3. avatar FadomLord

   εσυ νομίζεις ότι δεν θα την φας; ή έχεις την εντύπωση ότι ότι είναι να πάθει το έχεις πάθει....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει