Η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε το σχέδιο της American Airlines και της US Airways να συγχωνευθούν, δημιουργώντας την μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία σε διεθνές επίπεδο, αφού κατάφερε να εξασφαλίσει παραχωρήσεις όσον αφορά το δρομολόγιο Λονδίνο-Φιλαδέλφεια, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Είμαστε ικανοποιημένοι που η δυναμική του ανταγωνισμού θα διατηρηθεί… ενώ εξασφαλίζεται η δυνατότητα επιλογής και η ποιότητα των αεροπορικών υπηρεσιών για τους επιβάτες σε αυτό το δρομολόγιο», ανέφερε ο ευρωπαίος επίτροπος Ανταγωνισμού Χοακίν Αλμούνια.

Η US Airways ανακοίνωσε ότι η συγχώνευση ύψους 11 δισ. δολαρίων (8,2 δισ. ευρώ) πρόκειται να έχει ολοκληρωθεί ως το τρίτο τρίμηνο.

Η νέα αεροπορική εταιρεία, η οποία θα λειτουργεί υπό την επωνυμία της American Airlines, θα διαθέτει 1.500 αεροσκάφη –έχει παραγγείλει πάνω από 600 νέα αεροπλάνα– και αναμένεται να έχει ετήσια έσοδα σχεδόν 39 δισ. δολαρίων. Θα προσφέρει πάνω 6.700 πτήσεις ημερησίως από και προς 336 προορισμούς σε 56 χώρες.

Εάν δεν γίνονταν αλλαγές η συγχώνευση θα δημιουργούσε μονοπώλιο στο δρομολόγιο Λονδίνο-Φιλαδέλφεια, σύμφωνα με την έρευνα που διεξήγαγε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Επιτροπή είχε αξιώσει ως εκ τούτου οι δύο εταιρείες να απελευθερώσει μια χρονοθυρίδα πτήσης στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου και να προβεί σε διευθετήσεις που να καθιστούν ελκυστική την είσοδο ενός νέου ανταγωνιστή στο δρομολόγιο αυτό, όπως εξήγησε ο Αλμούνια.

«Σε όλα τα υπόλοιπα διατλαντικά δρομολόγια τα οποία επηρεάζονται από τη συγχώνευση, η νέα επιχείρηση θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει ανταγωνισμό από ισχυρές ανταγωνίστριες εταιρείες εναέριων μεταφορών» επισήμανε η Επιτροπή.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.