Για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων μίλησε στην εκπομπή «Πρωινό MEGA» ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, υποστηρίζοντας ότι: «Βασικοί στόχοι είναι να καταγράψουμε το δομημένο χώρο. Γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει μητρώο αυθαιρέτων άρα είναι πολύ βασικό αυτό».

Πρόσθεσε: «Κινηθήκαμε με άξονα πραγματικότητας και να κάνουμε ένα νομοθέτημα το οποίο θα είναι εφαρμόσιμο».
Ο κ. Καλαφάτης μάλιστα ανέφερε ότι «ο πολίτης πολλές φορές ταλαιπωρείται από νομοθετήματα που γίνονται από τη Βουλή αλλά τελικά δεν έχουν εφαρμογή. Υπάρχει ένα ολόκληρο κεφάλαιο που αφορά το περιβαλλοντικό ισοζύγιο. Πρέπει να σκεφτούμε και τον τρόπο που θα αποκαταστήσουμε την περιβαλλοντική επιβάρυνση», είπε.

Και ξεκαθάρισε ότι «από τη δημοσίευση του νόμου έχει κάποιος τη δυνατότητα να υπαχθεί στις ρυθμίσεις». Και αναφέρθηκε στη συνέχεια στις δόσεις λέγοντας ότι θα είναι «50 ευρώ το μήνα ή 300 ευρώ το εξάμηνο για να νομιμοποιήσετε το αυθαίρετό σας. Με τέτοιου είδους ρυθμίσεις δίνουμε ανάσα στα νοικοκυριά. Δίνουμε κίνητρα να υπάρχουν έμμεσες μορφές ανάπτυξης», είπε.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.