Την πρόσκληση για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την εξαγορά του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωσε σήμερα το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου.

Στη σχετική ανακοίνωση του το ΤΑΙΠΕΔ αναφέρει πως το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου αποφάσισε την πώληση μετοχών που αντιπροσωπεύουν ποσοστό 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και περαιτέρω, ενέκρινε τη διαδικασία της αποκρατικοποίησης της Εταιρείας μέσω διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, η διαγωνιστική διαδικασία θα γίνει σε δύο φάσεις. Πρώτα θα γίνει η εκδήλωση ενδιαφέροντος και όσοι προκριθούν, θα κληθούν να υπογράψουν σύμβαση εμπιστευτικότητας και να υποβάλουν στη συνέχεια δεσμευτική προσφορά.

Επιπλέον, επισημαίνεται πως πριν την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, το ΤΑΙΠΕΔ θα συνάψει μια σειρά από συμβάσεις.
Συγκεκριμένα, θα συνάψει σύμβαση με το δημόσιο για την πενταετούς διάρκειας εξυπηρέτηση των «άγονων γραμμών», έναντι ετήσιας αμοιβής που δεν θα υπερβαίνει τα 50 εκατ. ευρώ αλλά και με τον ΟΣΕ για την πρόσβαση στο σιδηροδρομικό δίκτυο και για τη μακροχρόνια μίσθωση τροχαίου υλικού (5+5 χρόνια).

Σύμβαση θα υπογραφεί και με τη ROSCO για μακροχρόνιες υπηρεσίες συντήρησης του τροχαίου υλικού (10 χρόνια) ενώ θα υπογραφούν και μακροχρόνια συμφωνητικά για τη μίσθωση επιλεγμένων ακινήτων σε τιμές αγορές.

Σημειώνεται πως η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος ΑΕ, η Kantor Management Consultants, η Louis Berger, η Hogan Lovells International LLP και το Δικηγορικό Γραφείο Μ&Π Μπερνίτσα ενεργούν ως σύμβουλοι του ΤΑΙΠΕΔ στη Συναλλαγή.