Την άποψη ότι πρέπει να υποστηριχθεί η διαγραφή του χρέους στην περίπτωση της ελληνικής κρίσης εκφράζει σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» ο γνωστός μεγαλοεπενδυτής, Τζόρτζ Σόρος. Μάλιστα γίνεται και μάντης κακών οιωνών προβλέποντας σημαντική επιδείνωση της κρίσης στην Ευρώπη τους επόμενους δώδεκα μήνες.

«Οι κύριοι λόγοι που θα επιδεινωθεί η κρίση είναι η πιστωτική ασφυξία στην Ιταλία και στην Ισπανία και η πτώση των γερμανικών εξαγωγών στην Ασία. Η Ελλάδα έχει ίσως αγγίξει ήδη το κατώτατο σημείο, εκτός αν σημειωθεί κοινωνική αναταραχή».

Στην ερώτηση τι πρέπει να κάνει η ελληνική κυβέρνηση για να διασφαλίσει το μέλλον της χώρας, απαντά: «Η Ελλάδα χρειάζεται ορισμένες ακόμη διαρθρωτικές αλλαγές, όμως λιγότερους αμειβόμενους δημοσίους υπαλλήλους και καλύτερο σύστημα είσπραξης φόρων».

Όσο για τα λάθη που γίνονται στη διαχείριση των χρηματοοικονομικών κρίσεων, ο Τζορτζ Σόρος σχολιάζει: «Η Ευρώπη προσπαθεί να επιλύσει τη χρηματοοικονομική κρίση στο πλαίσιο νόμων που έχουν αποδειχθεί ακατάλληλοι. Οι συνθήκες του Μάαστριχτ και της Λισαβόνας δεν προέβλεψαν τις σημερινές εξελίξεις, αλλά δεν μπορούν να αλλάξουν γιατί η πολιτική δυναμική έχει μεταστραφεί σε αντιευρωπαϊκή κατεύθυνση. Η Ευρώπη κυβερνάται από συνταγματολόγους και όχι από τη θέληση των λαών».