Μείωση της προκαταβολής φόρου των επιχειρήσεων κατά 5%

Τι περιλαμβάνεται στο προσχέδιο του Προϋπολογισμού


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
22:28
16/10/2019
Μείωση της προκαταβολής φόρου των επιχειρήσεων κατά 5%
4
loading

Μείωση κατά 5% της προκαταβολής φόρου που βεβαιώθηκε φέτος στις επιχειρήσεις, προβλέπει το προσχέδιο του Προϋπολογισμού το οποίο η κυβέρνηση απέστειλε στις Βρυξέλλες.

Το προσχέδιο το οποίο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Κομισιόν, περιλαμβάνει, εκτός των άλλων, τη μείωση της προκαταβολής κατά το ποσοστό αυτό, μέτρο το οποίο προβλέπεται ότι θα έχει συνολικό κόστος 138 εκατομμύρια ευρώ στον φετινό Προϋπολογισμό.

Πρόκειται για σημαντική ελάφρυνση για τις επιχειρήσεις, η οποία αναμένεται να δώσει ανάσα ρευστότητας έως το τέλος του έτους. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θα προχωρήσει σε νέα εκκαθάριση του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων έως το τέλος Νοεμβρίου, προκειμένου η έκπτωση 5% στη προκαταβολή φόρου να φανεί στην τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος που θα πληρωθεί στο τέλος Δεκεμβρίου.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar YiannisL

  Και για ελεύθερους επαγγελματίες η προκαταβολή από το 100% στο 90%. Αυτά είναι μέτρα στήριξης των παραγωγών υπεραξίας, όχι αστεία. Να τα βλέπουν όσοι ψήνονται με λόγια από τους μεν και από τους δε. Νομίζω ότι όλοι εμείς που δεν είμαστε γύρω από το σύστημα και δεν τρεφόμαστε από αυτό, πρέπει να καταλάβουμε ότι πάντα θα είμαστε στην απέξω και πάντα θα συντηρούμε τους από μέσα που θα μας τα παίρνουν όπως θα θέλουν και όσα θα θέλουν.
  Όταν το καταλάβουμε αυτό, τότε θα μάθουμε να κοιτάμε πρώτα την οικογένεια μας και τον εαυτό μας, βάζοντας όλες τις άλλες πράξεις και συζητήσεις στην άκρη

 2. avatar Χαχαχαχαχα

  Μείωση κατά 5% του 100% προκαταβολή φόρου. Πωωωωωωωω! Αισθάνομαι πλούσιος τώρα, γίναμε!

 3. avatar Από την κατάργηση

  πήγαμε στο μείωση κατά 5% ! Α! Ρε Μητσοτάκη ! Ας μην είχες αντίπαλο τον Τσίπρα και θα σούλεγα , αν ξανάβλεπες ψήφο !

  1. avatar Ε;

   Ειχε πει για καταργηση το 2019;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει