Δεν τίθεται θέμα αναβολής της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση ξεκαθάρισε σήμερα Παρασκευή το υπουργείο Οικονομικών.

Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα περί αναβολής της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση, από το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώθηκε ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα.

Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται πως αυτό που είπε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, στη χθεσινή συνέντευξη τύπου και παρερμηνεύτηκε είναι ότι η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση έχει τεθεί στην τρόικα και πως θα συζητηθεί ξανά τον Ιούνιο.

Σημειώνεται πως η Κυβέρνηση και η τρόικα ανέμεναν ότι η μετάταξη του ΦΠΑ στην εστίαση από το χαμηλό συντελεστή 13% στον υψηλό συντελεστή (23%) θα απέφερε επιπλέον έσοδα 1 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση. Ωστόσο αυτή η προσδοκία δεν επαληθεύτηκε καθώς οι πρόσθετες εισπράξεις οριακά ξεπέρασαν τα 150 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση.

«Είναι ένα θέμα το οποίο θα το ξαναδούμε τον Ιούνιο και εφ όσον τα έσοδα πάνε καλά και είμαστε εντός των δημοσιονομικών στόχων», είπε χθες ο κ. Στουρνάρας προσθέτοντας πως η χώρα έχει ακόμη δρόμο μπροστά της τόσο για τη δημοσιονομική εξυγίανση, όσο και για την παραγωγή πρωτογενούς πλεονάσματος σε ετήσια βάση.