Το στερεότυπο θέλει τους τραπεζίτες να είναι αδίστακτοι και άπληστοι. Αυτό που όμως δεν γνωρίζει ο περισσότερος κόσμος είναι ότι οι τραπεζίτες έχουν μία ιδιαίτερη, βαθιά ψυχολογική ανάγκη για τα χρήματα και δεν μπορούν να ζήσουν με λιγότερα.

Σε άρθρο στη βρετανική ιστοσελίδα eFinancialCareers, αρκετοί είναι οι εκείνοι που εξηγούν τους λόγους για τους οποίους χρειάζονται περισσότερα από ένα εκατομμύριο λίρες (περίπου 1,6 εκατομμύρια δολάρια) ετησίως.

Σύμφωνα λοιπόν με τους ίδιους, οι φόροι πολύ γρήγορα θα μετατρέψουν μία επταψήφια αμοιβή σε εξαψήφια, δηλαδή πολύ κοντά στο εισόδημα μίας μεσοαστής, όπως λένε, οικογένειας!

Πρώην τραπεζίτης της Goldman Sachs εξηγεί, επίσης, πως με ένα υπόλοιπο στεγαστικού δανείου 600.000 δολαρίων, οι τραπεζίτες εξακολουθούν να πρέπει να πληρώσουν τις υποθήκες και να διατηρήσουν τα σπίτια τους στο περίφημο Χάμπτονς και το Μανχάταν, να στείλει τα τρία παιδιά του σε ιδιωτικά σχολεία, που κοστίζουν 40.000 δολάρια το χρόνο, αλλά και να πληρώσει το υψηλό κόστος διαβίωσής του.