Η προσαρμοσμένη τιμή των μετοχών των τραπεζών την ημέρα που θα κόψουν το δικαίωμα (Theoretical Ex-Rights Price- TERP) θα περιλαμβάνει και τις μετοχές που θα εκδοθούν υπέρ του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Αυτό προκύπτει από το πληροφοριακό σημείωμα που εξέδωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών με την αναλυτική μεθοδολογία που θα εφαρμοστεί κατά τη διαδικασία των αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου των συστημικών τραπεζών για τον προσδιορισμό της προσαρμοσμένης τιμής των μετοχών κατά την ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος καθώς και της θεωρητικής τιμής των δικαιωμάτων.

Οι τιμές αυτές θα χρησιμοποιηθούν ως τιμές εκκίνησης στο ΟΑΣΗΣ κατά την έναρξη της διαπραγμάτευσης των παλαιών μετοχών την ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος και κατά την έναρξη διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων, αντίστοιχα.

Έτσι, για παράδειγμα αν η τελευταία τιμή της μετοχής της Alpha Bank πριν την αποκοπή του δικαιώματος θα είναι 1,1 ευρώ ανά μετοχή η τιμή της μετοχής αφού αποκοπεί το δικαίωμα θα διαμορφωθεί στα 0,47 ευρώ ανά μετοχή.

Η Alpha Bank στο πλαίσιο της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου θα εκδώσει 10.388.636.364 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές (εκ των οποίων 1.038.863.636 σε συνδυασμό με την Έκδοση Δικαιωμάτων). Σήμερα διαπραγματεύονται 534.269.648 μετοχές της Alpha Bank.