Ο πρόεδρος της Αργεντινής Μαουρίτσιο Μάκρι με ανάρτηση στο Twitter δήλωσε ότι συνομίλησε με τον κεντροαριστερό αντίπαλό του για την προεδρία Αλμπέρτο Φερνάντες, ο οποίος εξέφρασε την προθυμία να διατηρήσει την ηρεμία των αγορών στην περίπτωση που επικρατήσει στις εκλογές του Οκτωβρίου.

Η συντριπτική νίκη του συνδυασμού της αντιπολίτευσης για την προεδρία υπό τον Αλμπέρτο Φερνάντες στις προκριματικές εκλογές της Κυριακής κατήγαγε ευρεία νίκη, επιφέροντας ένα ισχυρό πλήγμα στις πιθανότητες επανεκλογής του Μάκρι στις εκλογές της 27ης Οκτωβρίου, και προκάλεσε φόβους στις οικονομικές αγορές ότι η Αργεντινή μπορεί να επανέλθει στις παρεμβατικές οικονομικές πολιτικές της προηγούμενης κυβέρνησης.

Ο Αργεντινός πρόεδρος ανέφερε ότι ο Φερνάντες συμφώνησε να συνεργαστεί για να διασφαλιστεί ότι η εκλογική διαδικασία θα περιορίσει την επιρροή της στην οικονομία, προσθέτοντας ότι η συζήτηση που είχαν ήταν «καλή και μακρά» και συμφώνησαν να κρατήσουν ανοικτές τις γραμμές επικοινωνίας τους.

Από την πλευρά του ο Φερνάντες τόνισε ότι η χώρα κινδυνεύει να εξαντληθούν τα συναλλαγματικά της διαθέσιμα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα.

Σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό El Destape Radio ανέφερε ότι τα οικονομικά μέτρα που εξήγγειλε νωρίτερα σήμερα ο Μάκρι, ανάμεσα σε αυτά η μείωση φόρων εισοδήματος των μισθωτών και η αύξηση στις επιδοτήσεις για παροχή δημόσιων υπηρεσιών είναι θετικά, αλλά έρχονται πολύ αργά.

Επίσης επισήμανε ότι δεν έχει νόημα να συναντηθεί με τον Αργεντινό πρόεδρο, αλλά είπε ότι θα βοηθήσει την κυβέρνηση.