Πρωτοβουλία των Επιμελητηρίων για μείωση τιμών

Στήριξη της επιχειρηματικότητας ζήτησε ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
17:40
22/04/2013
Πρωτοβουλία των Επιμελητηρίων για μείωση τιμών
loading

Προσπάθεια περαιτέρω μείωσης των τιμών στην αγορά, με πρωτοβουλία του επιχειρηματικού κόσμου, συμφωνήθηκε στη γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ), μετά από πρόταση του Α’ Αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, Ιωάννη Μήτση.

Ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, στην εισήγησή του, αναφέρθηκε διεξοδικά στην οικονομική κατάσταση και την κυβερνητική πολιτική και, μεταξύ άλλων, τόνισε την ανάγκη λήψης άμεσων και αποτελεσματικών μέτρων για τη στήριξη του επιχειρηματικού κόσμου.

Ο κ. Μίχαλος υπογράμμισε την ανάγκη για την άμεση μείωση των έμμεσων και άμεσων φόρων για τις επιχειρήσεις, τη μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, που είναι από τις υψηλότερες στην Ε.Ε., την υιοθέτηση των προτάσεων της ΚΕΕΕ για την εξάλειψη του παραεμπορίου και της παραοικονομίας, την ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά κλπ.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ στην στήριξη του Επιμελητηριακού Θεσμού από μέρους της κυβέρνησης και τόνισε την ανάγκη σκλήρυνσης της στάσης της απέναντι στους εταίρους και δανειστές μας, τόσο σε ότι αφορά στον Επιμελητήρια, όσο και γενικότερα, στην απαίτηση για προώθηση εισπρακτικών μέτρων που θέτουν προσκόμματα στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας.

Ο κ. Μίχαλος επισήμανε και την ανάγκη αλλαγής κουλτούρας από μερίδα του επιχειρηματικού κόσμου, με την πλήρη εξάλειψη της κρατικοδίαιτης επιχειρηματικότητας και της προσδοκίας του εύκολου κέρδους.

Επιπλέον, συζητήθηκε το θέμα της χωροταξικής και διοικητικής αδειοδότησης των επιχειρήσεων.

Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό της ΚΕΕΕ για το 2012, εισηγητές των οποίων ήταν αντίστοιχα οι Παναγιώτης Αγνιάδης, γενικός γραμματέας και Γιώργος Χονδρογιάννης, οικονομικός επόπτης της ΚΕΕΕ.

Ξεκινώντας τις εργασίες της γενικής συνέλευσης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης, Στυλιανός Μωραΐτης παρουσίασε και ανέλυσε το μείζον θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων, που απασχολεί μεγάλη μερίδα του επιχειρηματικού κόσμου.

Επίσης, έγινε παρουσίαση της πορείας υλοποίησης του Γενικού Εμπορικού Μητρώου, καθώς και της συμμετοχής της ΚΕΕΕ στην υλοποίηση κοινοτικών προγραμμάτων.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει