Αμετάβλητα αναμένεται να αφήσει στην αυριανή προγραμματισμένη συνεδρίασή της τα επιτόκια η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στο ιστορικό χαμηλό του 0,75%.

Παρά το γεγονός ότι η ευρωπαϊκή οικονομία συνεχίζει να βρίσκεται σε ύφεση και ο πληθωρισμός είναι πολύ χαμηλός, οικονομικοί αναλυτές θεωρούν ότι τα επιτόκια είναι ήδη σε αρκετά χαμηλά επίπεδα και ενδεχόμενη νέα αποκλιμάκωσή τους δε θα βοηθούσε και πολύ την παραπαίουσα οικονομία.

Σε αυτή τη συνέντευξη Τύπου, ο Μάριο Ντράγκι αναμένεται να δώσει και τις προβλέψεις του για την οικονομία και το πότε αναμένει ανάκαμψη, ωστόσο το ενδιαφέρον των αγορών θα επικεντρωθεί και σε ένα ακόμη πολύ σημαντικό θέμα: Την Κύπρο και τη βοήθεια των 10 δισ. ευρώ που αναμένεται να λάβει η Λευκωσία.

Επίσης αναμένεται να δεχτεί ερωτήσεις και για τις Κυπριακές τράπεζες, καθώς οι αγορές περιμένουν να ακούσουν την άποψη του κεντρικού τραπεζίτη για τους ελέγχους στη διακίνηση των κεφαλαίων, καθώς, όπως υποστηρίζουν πολλοί οικονομολόγοι, οι έλεγχοι παραβιάζουν θεμελιώδεις αρχές της νομισματικής ένωσης.