Προτεραιότητα στην είσπραξη φορολογικών οφειλών άνω του 1,5 εκατ. ευρώ ανά οφειλέτη δίνει το υπουργείο Οικονομικών και η σχετική πλέον αρμοδιότητα ανατίθεται στην Επιχειρησιακή Μονάδα Είσπραξης της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικών Ελέγχων και Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του υφυπουργού Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνη, ως ιδιαίτερα σημαντικού ύψους οφειλές, η επιδίωξη της είσπραξης των οποίων υπάγεται και στην αρμοδιότητα της Επιχειρησιακής Μονάδας Είσπραξης της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικών Ελέγχων και Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, ανακαθορίζονται οι συνολικές βασικές οφειλές ανά οφειλέτη άνω του 1,5 εκατ. ευρώ. Η ανωτέρω δε αρμοδιότητα διατηρείται για δύο έτη από τη μείωση των οφειλών κάτω του ανωτέρω ορίου για οποιοδήποτε λόγο.

Όπως υπογραμμίζεται στην εγκύκλιο, η επιδίωξη της είσπραξης για τις ανωτέρω οφειλές γίνεται κατά προτεραιότητα, με συνδυασμένες και συμπληρωματικές ενέργειες, από τις επιλεγμένες από τον Γενικό Γραμματέα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων εισπράξιμες υποθέσεις που γνωστοποιούνται στην ανωτέρω υπηρεσία με βάση την ετήσια στοχοθεσία είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών.