Ποιοι καρφώνουν και ποιους στο ΣΔΟΕ

Οι καταγγελίες που βγάζουν λαβράκια


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
7:14
05/07/2019
Ποιοι καρφώνουν και ποιους στο ΣΔΟΕ
5
loading

Η τετραψήφια γραμμή 1517 χτυπάει καθημερινά στο ΣΔΟΕ. Στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής βρίσκονται πρώην σύζυγοι, πρώην συνέταιροι, απολυμένοι, απλήρωτοι υπάλληλοι ή δυσαρεστημένοι πελάτες. Οι καταγγελίες πέφτουν βροχή.

Άλλες είναι ανώνυμες και άλλες επώνυμες. Καταγγελίες που έχουν να κάνουν για φοροδιαφυγή, μη έκδοση αποδείξεων, παράνομο πλουτισμό, διαφθορά, υποθέσεις ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, αλλά και περιπτώσεις πολυτελούς διαβίωσης.

Σύμφωνα με στελέχη του ΣΔΟΕ όλες οι καταγγελίες αξιολογούνται και λαμβάνουν βαθμό από 0 (καταγγελίες που δεν έχουν ενδιαφέρον) μέχρι 4 (καταγγελίες ειδικού χειρισμού). Τα περισσότερα λαβράκια έχουν βγει από καταγγελίες που υποβάλλονται από πρώην συζύγους ή συνέταιρους ή υπάλληλους που έχουν απολυθεί. Οι συγκεκριμένοι «καρφώνουν» σημαντικές πληροφορίες, για τη δράση του καταγγελλόμενου όπως για περιουσιακά στοιχεία, περιεχόμενο θυρίδων, λογαριασμούς στο εξωτερικό, μεθόδους φοροδιαφυγής. Πολλοί φορολογικοί έλεγχοι ξεκινούν από μια ανώνυμη καταγγελία.

Ωστόσο,  η «ανώνυμη καταγγελία» δεν αποτελεί συμπληρωματικό στοιχείο που μπορεί να οδηγήσει σε παράταση των φορολογικών ελέγχων πέραν της πενταετίας.  Το Συμβούλιο της Επικρατείας με απόφασή του έχει βάλει τέλος στον έλεγχο φορολογικών υποθέσεων ο οποίος ξεκίνησε από κάποια ανώνυμη καταγγελία για φοροδιαφυγή, και οδήγησε σε  άρση του τραπεζικού απορρήτου, καταλογισμό προστίμων  και πρόσθετων φόρων.

Έτσι όσες υποθέσεις παραμένουν ανοικτές πάνω από μια πενταετία και στηρίζονται σε ανώνυμη καταγγελία οδηγούνται αυτομάτως και οριστικά στο αρχείο. Οι υποθέσεις αυτές ελέγχονται μόνο κατά τη διάρκεια της πενταετίας.

Σύμφωνα με τις οδηγίες που δίνει το ΣΔΟΕ, οι καταγγελίες μπορούν να γίνουν προφορικά ή γραπτά, επώνυμα ή ανώνυμα, με τους ακόλουθους τρόπους:

 • Υποβολή με αυτοπρόσωπη παρουσία στα γραφεία του Σ.Δ.Ο.Ε. (Αλκίφρονος 92 & Πειραιώς 207, γρ. 401- 4ος όροφος)
 • Αποστολή μέσω ταχυδρομείου (Ταχ. Δ/νση: Αλκίφρονος 92 & Πειραιώς 207, Τ.Κ. 118 53 ΑΘΗΝΑ)
 • Αποστολή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ([email protected])
 • Τηλεφωνικά στον τετραψήφιο «1517» από τις 8:00 – 15:00 καθημερινά και τις εργάσιμες μέρες.
 • Στο τηλέφωνο 210-291.8447, ειδικά για μη έκδοση αποδείξεων λιανικής πώλησης
 • Αποστολή της καταγγελίας μέσω τηλεομοιοτυπίας (FAX) στο 210-3426760

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Με ΝΔ

  θα καταργηθεί το σώμα. Το είπε και ο Κούλης. Αν είναι δυνατόν να μην κόβεις επιδείξεις ή να απασχολείς μαύρα τους εργαζόμενους και να σου σκάνε τύποι για πρόστιμο. Στην Ελλάδα ζούμε. Γι αυτό θα ψηφίσουν όλοι τον γνήσιο πατριώτη της φοροδιαφυγής που θα εκσυγχρονίσει τη χώρα. Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης θα είχε φάει πολύ ξύλο ο Κούλης αλλά ξέρει αυτος που κάθεται εδώ με τα κορόιδα

 2. avatar αν κοψουν αποδειξη

  παει το μαγαζι.....εκλεισε

 3. avatar Βρικε ο Έλληνας την πραγματικη

  τεχνη του, αυτη που ασκουσε και επι κατοχής, βεβαια οι γερμανοι μετα εκτελούσαν και τους ιδιου, ισως ετσι επρεπε μα γίνεται και σήμερα

 4. avatar chrisv

  παλιά έβαζαν μία κουκούλα και απλά έδειχναν.
  τώρα ποιο απλά τα πράγματα.Παίρνεις ένα τηλεφωνάκι.
  άν ο καθένας μας κοιτούσε την καμπούρα του θα ζούσαμε υπέροχα.

 5. avatar Ονομα

  Τα παπαδομάγαζα πότε θα βάλουν POS;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει