ΑΑΔΕ: Πληρώνονται επιστροφή φόρου εισοδήματος και επίδομα θέρμανσης 2019

Τέσσερις στους δέκα φορολογούμενους δεν έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
6:32
25/06/2019
ΑΑΔΕ: Πληρώνονται επιστροφή φόρου εισοδήματος και επίδομα θέρμανσης 2019
2
loading

Ανοίγει για δεύτερη φορά το πουγκί της, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων για να πληρώσει στους φορολογούμενους την επιστροφή του φόρου εισοδήματος που προέκυψε από την εκκαθάριση των φετινών φορολογικών δηλώσεων.

Παράλληλα μέχρι και την Παρασκευή αναμένεται η πληρωμή της δεύτερης δόσης των δικαιούχων επιδότησης πετρελαίου θέρμανσης. Ο προγραμματισμός έχει ανακοινωθεί από τον Διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργο  Πιτσιλή στους διευθυντές των αρμοδίων υπηρεσιών στις αρχές του μήνα και τώρα έρχεται η ώρα των πληρωμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπολογίζεται να πιστωθούν επιστροφές φόρου της τάξεως των 50 εκατ. ευρώ σε περίπου 165.000 φορολογούμενους οι οποίοι υπέβαλαν τη φορολογική τους δήλωση έως τις 7 Ιουνίου. Η προηγούμενη πληρωμή είχε συμπέσει με την παραμονή των ευρωεκλογών οπότε – στις 24 Μαΐου- είχαν πιστωθεί επιστροφές φόρου σε 84.317 φορολογούμενους οι οποίοι είχαν υποβάλλει δηλώσεις έως τις 12 Μαΐου.

Ο ρυθμός υποβολής φορολογικών δηλώσεων έχει κατεβάσει ταχύτητα μετά την παράταση της σχετικής προθεσμίας έως τις 29 Ιουλίου και από τα  στοιχεία έως χθες το βράδυ προκύπτει ότι  (σχεδόν ) τέσσερις στους δέκα φορολογούμενους συνεχίζουν να κρατούν αποστάσεις ασφαλείας από την ηλεκτρονική πύλη του Taxisnet. Μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί 3.340.961 φορολογικές δηλώσεις σε σύνολο περίπου 6,3 εκατομμυρίων  και έχουν εκδοθεί 4.638.641 εκκαθαριστικά. Τα μηδενικά αγγίζουν το 59% του συνόλου ( 2.734.181), τα χρεωστικά (1.377.367) «καίνε» με πρόσθετο φόρο 1 δις ευρώ και τα πιστωτικά (527.093) οδηγούν σταδιακά σε επιστροφές φόρου συνολικού ύψους 135 εκατ. ευρώ.

Ο φόρος εισοδήματος δεν είναι η μοναδική εκκρεμότητα επιστροφών για την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για τον μήνα Απρίλιο δείχνουν ότι οι εκκρεμείς επιστροφές φόρου ( το μεγαλύτερο μέρος αφορά ΦΠΑ) αυξήθηκαν στα 700 εκατ. ευρώ έναντι 417 εκατ. ευρώ τον Μάρτιο. Από τα ίδια στοιχεία προκύπτουν επίσης μηδενικές πληρωμές επιστροφών φόρου, από το πρόγραμμα εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών σταθερά από τις αρχές του έτους αν και η ΑΑΔΕ «τρέχει» το δικό της πρόγραμμα επιστροφών.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar ΒΑΣΊΛΗΣ ΣΤΑΥΡΊΔΗΣ

    Καλησπέρα γνωρίζει κανείς ποτέ θα μπει η επιστροφή φόρου ευχαριστώ εκ των προτέρων

  2. avatar Μ59

    Επιτέλους η ΑΑΔΕ κατάφερε να βάλει φρένο στα λαμόγια που δεν δηλώνουν ή δηλώνουν ελάχιστα από τα πραγματικά εισοδήματά τους, με το να θέσει σε λειτουργία από φέτος ,την εφαρμογή ελέγχου των εισοδημάτων από προηγούμενες χρήσεις (Ανάλωση κεφαλαίου) κάνοντας έλεγχο των ιστορικών δηλωθέντων εισοδημάτων , όταν κάποιος για να καλύψει την διαφορά τεκμηρίων , τα επικαλείται συμπληρώνοντας τον αντίστοιχο κωδικό, για να αποφύγει τον φόρο.
    Αυτά είναι μεταρρυθμίσεις και όχι το κόψιμο των συντάξεων.........

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει