Aegean: Αύξηση 7% της επιβατικής κίνησης

Άνοδος στον κύκλο εργασιών το α τρίμηνο του 2019


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
20:42
03/06/2019
Aegean: Αύξηση 7% της επιβατικής κίνησης
5
loading

Αυξημένη επιβατική κίνηση κατά 7% και αυξημένα ενοποιημένα έσοδα κατά 4% στα 172 εκατ. ευρώ, παρουσιάζει η Aegean για το πρώτο τρίμηνο του 2019, σύμφωνα με τα οικονομικά και λειτουργικά αποτελέσματα.

H συνολική προσφερόμενη χωρητικότητα αυξήθηκε κατά 5% ενώ η μέση πληρότητα πτήσεων βελτιώθηκε σε 82,3% από 81,2% το πρώτο τρίμηνο του 2018.

Η επιβατική κίνηση στο δίκτυο εσωτερικού αυξήθηκε κατά 4% σε 1,1 εκατ. επιβάτες, ενώ η κίνηση στο δίκτυο εξωτερικού αυξήθηκε κατά 9% και ανήλθε σε 1,4 εκατ. επιβάτες.

Οι καθαρές ζημίες, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, μετά από φόρους ανήλθαν σε 35,2 εκατ. ευρώ από 30,8 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2018, απόρροια του υψηλότερου κόστους καυσίμου και της κάμψης του μέσου ναύλου. Επιπρόσθετα, η εφαρμογή από το 2019 του λογιστικού προτύπου IFRS 16 επιβάλλει (μεταξύ άλλων), αποτίμηση ανά περίοδο του συνόλου των μελλοντικών υποχρεώσεων σε USD από μισθώσεις αεροσκαφών που επηρέασε λόγω ανατίμησης του USD κατά 5,2 εκατ. ευρώ το αποτέλεσμα του τρίμηνου.

Τα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα διαμορφώθηκαν σε 552,6 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβάνονται επενδύσεις σε εταιρικά ομόλογα και ομόλογα δημοσίου και δεσμευμένες καταθέσεις) την 31.03.2019, μετά και την επιτυχή άντληση 200 εκατ. ευρώ από την πρόσφατη έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου αλλά και των θετικών ταμειακών ροών του πρώτου τρίμηνου.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Aegean Δημήτρης Γερογιάννης σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ανέφερε σχετικά:

«Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού περιβάλλοντος επιβράδυνσης της ανάπτυξης των οικονομιών διατηρήσαμε θετική τάση στην κίνηση και στις πληρότητες εξωτερικού και εσωτερικού, με παράλληλη όμως κάμψη στους μέσους ναύλους. Είμαστε μια από τις ελάχιστες ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες που κατάφεραν να έχουν ενισχυμένο κύκλο εργασιών στο πρώτο τρίμηνο του έτους, το πιο αδύναμο τρίμηνο ιδιαίτερα στην Ελλάδα.

Το καλοκαίρι του 2019 συνεχίζουμε την προσπάθεια για σταθερή, λελογισμένη ανάπτυξη, νέους προορισμούς και επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στη χώρα μας. Παράλληλα, προετοιμαζόμαστε εντατικά για τη διαδικασία ένταξης των νέων Airbus A320neo στον στόλο μας το 2020. Παραμένουμε συγκρατημένα αισιόδοξοι σε ό,τι αφορά την καλοκαιρινή περίοδο, βασιζόμενοι στη μέχρι τώρα θετική πορεία των προ κρατήσεων»

Υπενθυμίζεται πως η Aegean και η Olympic Air μετέφεραν 14 εκατομμύρια επιβάτες το 2018. Το πρόγραμμα δρομολογίων το 2019 καλύπτει ένα δίκτυο 151 προορισμών, 120 εξωτερικού και 31 εσωτερικού σε 44 χώρες.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar NF Invs

  Υποδειγματικη εταιρει! Καμμια σχεση με τις υπολοιπες - τουλαχιστον τις ευρωπαικες με χείριστη την British Airways - με πολυ μέλλον1!! Keep up th the good work!!!

 2. avatar Mitsus

  \"Γεννήθηκε\" \'έχοντας να σηκώσει το δυσβάσταχτο βάρος και την ασήκωτη (καλή) κληρονομιά της πάλαι ποτέ υποδειγματικής Ολυμπιακής. Τα κατάφεραν, ως τώρα, άψογα! Τους εύχομαι να καταφέρουν να συνεχίσουν έτσι!
  Ένας μάλλον τακτικός επιβάτης της, που πάντα, όπου θέλει να πάει, την κοιτάζει πρώτη!

 3. avatar niaki34

  Μακραν η καλυτερη σε ολα...Μπραβο τους!!!!

 4. avatar ειναι η δικη μας εταιρεια……

  ο δικος μας ανθρωπος,,,,αν και δεν τον ξερω τον ανθρωπο καθολου......οι ελληνικες εταιρειες πρεπι να πανε μπροστα.....να δινουν δουλεια σε ελληνες....

 5. avatar ρεθυμνο….

  μπραβο βασιλακη......στολιζεις την κρητη...το αιγαιο...την ελλαδα....πολλα συγχαρητηρια.....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει