Επιστροφή φόρου για λάθος στο τέλος ακινήτων

Ο φορολογούμενος θα πρέπει να προσέρχεται στην αρμόδια Εφορία


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
10:21
03/03/2013
Επιστροφή φόρου για λάθος στο τέλος ακινήτων
2
loading

Επιστροφή φόρου αναμένεται να λάβουν 60.000 φορολογούμενοι για λάθος υπολογισμούς στο έκτακτο ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ) που τους επιβάρυνε προσθετά κατά 12 εκατ. ευρώ.

Το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών για τα «Επενδυτικά εργαλεία ανάπτυξης παροχής πιστώσεων και άλλες διατάξεις» που κατατέθηκε προχθές στην Βουλή προβλέπει πως το ΕΕΤΗΔΕ του 2011 το οποίο πρέπει να επιστραφεί σε φορολογούμενους λόγω λανθασμένου υπολογισμού του δεν συμψηφίζεται με το ΕΕΤΗΔΕ του 2012 και θα επιστρέφεται μόνο μέσω των εφοριών.

Σημειώνεται πως μετά την αποστολή ατομικών ειδοποιήσεων ΕΕΤΗΔΕ πολλοί φορολογούμενοι που λανθασμένα υπήχθησαν στο τέλος ακινήτων προσήλθαν στη ΓΓΠΣ για τη διαγραφή του.

Για τον σκοπό αυτό το υπουργείο διευκρίνισε πως στις περιπτώσεις που έχει βεβαιωθεί ποσό που αφορά στο ειδικό τέλος ακινήτων σε πρόσωπο μη υπόχρεο, θα πρέπει ο φορολογούμενος να προσέρχεται στην αρμόδια Εφορία και όχι στη ΓΓΠΣ και να προσκομίζει οποιοδήποτε πρόσφορο στοιχείο, προκειμένου να υποδείξει τον υπόχρεο στον φόρο ή επικαρπωτή του ακινήτου, ώστε το χαράτσι να βεβαιωθεί σε αυτόν που πραγματικά πρέπει να βεβαιωθεί.

Αν ο φορολογούμενος δεν γνωρίζει τον υπόχρεο, οφείλει να αποδείξει στον προϊστάμενο της Εφορίας με κάθε δυνατό τρόπο (π.χ. βεβαίωση της ΔΕΗ) ότι δεν είναι κύριος ή επικαρπωτής του συγκεκριμένου ακινήτου και ότι δεν έχει οποιαδήποτε σχέση με τον αναφερόμενο στην ατομική ειδοποίηση αριθμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.

Η Εφορία μετά την παραλαβή των σχετικών εγγράφων θα πρέπει να διαγράφει το τέλος από το συγκεκριμένο πολίτη. Παράλληλα θα πρέπει να ενημερώνει σχετικά τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων για τις δικές της περαιτέρω ενέργειες.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar ΕΜΜΗ

    χωρίς τις ανάλογες προσαυξήσεις φαντάζομαι

  2. avatar Τάσος

    ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΕΕΤΗΔΕ ΤΟΥ 2012 ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ?

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει