Για το ενδεχόμενο να υπάρξει μία νέα παγκόσμια κρίση εάν τα ανεπτυγμένα κράτη συνεχίζουν να διοχετεύουν ρευστότητα στην παγκόσμια οικονομία, προειδοποίησε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βολφ γκανγκ Σόιμπλε, ασκώντας εμμέσως κριτική στις τακτικές ελλείμματος-δαπανών των ΗΠΑ και της νομισματικής πολιτικής της Ιαπωνίας.

«Δεν θα είμαστε σε θέση να αποφύγουμε μία ακόμη κρίση αλά 2008 εάν “πέσουν” στην οικονομία τεράστια ποσά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σόιμπλε κατά την ομιλία του σε εκδήλωση του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος.

Μιλώντας στα μέλη του κόμματος του, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι σχεδιάζει να πει στους Αμερικανούς στη συνάντηση της G20 αυτή την εβδομάδα στη Μόσχα, ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Ευρώπης.

«Θα τους πω: μακάρι να ακολουθούσατε το παράδειγμα της ευρωζώνης. Η βιώσιμη ανάπτυξη μπορεί μόνο να επιτευχθεί στη βάση μιας βιώσιμης δημοσιονομικής πολιτικής», τόνισε.

Υπογράμμισε, επίσης, ότι η Γερμανία θα συνεχίσει να είναι «πεισματάρα και απτόητη» στο θέμα της δημοσιονομικής πειθαρχίας.