Για την επικαιροποίηση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016, την πορεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού 2013, αλλά και την πρόοδο στην εφαρμογή των συμπεφωνημένων με την τρόικα θα ενημερώσει σήμερα το απόγευμα το Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας.

Σημειώνεται πως η επικαιροποίηση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου και ειδικά η επιβολή ανώτατων ορίων δαπανών σε υπουργεία, Περιφερειακές υπηρεσίες και Αποκεντρωμένες Διοικήσεις αποτελούσαν προαπαιτούμενες δράσεις για την εκταμίευση της δόσεως του Φεβρουαρίου ύψους 2,8 δισ. ευρώ.

Ο Στουρνάρας αναμένεται ακόμη να ενημερώσει το Συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ για την πορεία των εσόδων, αλλά και για την πορεία μεταρρυθμίσεων και διαρθρωτικών αλλαγών, όπως το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.

Στο Eurogroup αναμένεται να εξετασθούν οι ευρωπαϊκές θέσεις εν όψει της Συνόδου του G-20 στην Μόσχα στις 15 και 16 Φεβρουαρίου, αλλά και ζητήματα σχετικά με το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο, το οποίο περιλαμβάνει την επιδίωξη «φιλικής προς την ανάπτυξη» δημοσιονομικής εξυγιάνσεως, την αποκατάσταση των ομαλών συνθηκών δανεισμού, την προώθηση της αναπτύξεως και της ανταγωνιστικότητας, την αντιμετώπιση της ανεργίας και των κοινωνικών συνεπειών της κρίσεως, αλλά και τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοικήσεως.