Καθυστέρηση των αμερικανικών δασμών στα αυτοκίνητά της περιμένει η Ε.Ε.

Οι εκτιμήσεις της επιτρόπου Εμπορίου σε σχετική συνέντευξή της


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
12:52
13/05/2019
Καθυστέρηση των αμερικανικών δασμών στα αυτοκίνητά της περιμένει η Ε.Ε.
loading

Καθυστέρηση από τον Ντόναλντ Τραμπ στην προθεσμία της 18ης Μαΐου για την επιβολή δασμών σε οχήματα που εισάγονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση «βλέπει» η Ευρωπαία επίτροπος για το Εμπόριο, Σεσίλια Μάλμστρομ, σύμφωνα με συνέντευξη που δημοσιεύθηκε σήμερα στη Süddeutsche Zeitung.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, που νωρίτερα αυτόν τον μήνα αύξησε τους δασμούς σε κινεζικές εισαγωγές αξίας 200 δισ. δολαρίων, αναμένεται να λάβει την απόφασή του για τα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα, η οποία θα μπορούσε να επηρεάσει εξαγωγές οχημάτων και εξαρτημάτων αυτοκινήτων αξίας 47 δισ. ευρώ.

Η Μάλμστρομ δήλωσε ότι είναι πιθανόν να παραταθεί η προθεσμία, καθώς η Ουάσινγκτον επικεντρώνεται στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις με το Πεκίνο. «Υπάρχουν ενδείξεις ότι θα μπορούσε να παραταθεί, λόγω των διαπραγματεύσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας», δήλωσε, σύμφωνα με όσα αναμεταδίδει το Αθηναϊκό -Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Εάν ο Τραμπ προχωρήσει με την επιβολή δασμών στις 18 Μαΐου, η Ε.Ε. έχει μια λίστα με αμερικανικά προϊόντα αξίας 20 δισ. ευρώ, στα οποία θα μπορούσαν να επιβληθούν δασμοί ως αντίποινα, πρόσθεσε η Μάλμστρομ.

Ευρωπαίοι ηγέτες και αξιωματούχοι υποστηρίζουν εδώ και καιρό ότι δεν θα συζητήσουν εμπορικές συμφωνίες υπό την απειλή ενεργειών από τον Τραμπ, κάτι που ορισμένοι παρομοίασαν με μια διαπραγμάτευση έχοντας το πιστόλι στον κρόταφο.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει