Επεκτείνεται το δίκτυο φυσικού αερίου σε περιοχές της Αττικής

Η δαπάνη φτάνει τα 5,5 εκατ. ευρώ για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
1:19
04/05/2019
Επεκτείνεται το δίκτυο φυσικού αερίου σε περιοχές της Αττικής
6
loading

Την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου σε νέες περιοχές της Αττικής χρηματοδοτεί η Περιφέρεια, μέσω του ΠΕΠ Αττικής, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε χιλιάδες νοικοκυριά αλλά και σε πολλές επιχειρήσεις να βελτιώσουν την ενεργειακή τους απόδοση.

Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 5,5 εκατομμυρίων ευρώ περίπου που θα χρηματοδοτηθεί από τον Άξονα Προτεραιότητας 7, προωθώντας την ανάπτυξη και διείσδυση του φυσικού αερίου σε όλους τους τομείς κατανάλωσης.

Ήδη, η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου υπέγραψε τη σχετική πρόσκληση ΑΤΤ091 με τίτλο «Ανάπτυξη Δικτύων Φυσικού Αερίου Περιφέρειας Αττικής».

Στόχος είναι η κατασκευή τουλάχιστον 100 χιλιομέτρων δικτύου χαμηλής και μέσης πίεσης σε νέες περιοχές της Περιφέρειας Αττικής. Οι περιοχές επέκτασης ή/και συμπλήρωσης – περαιτέρω διείσδυσης θα είναι κατά προτεραιότητα εκείνες που χαρακτηρίζονται από ενεργειακή πενία σύμφωνα με την εγκεκριμένη από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής Περιφερειακή Στρατηγική για την Κοινωνική Ένταξη και την Καταπολέμηση της Φτώχειας (ΠΕΣΚΕ) – Χάρτης Φτώχειας.

Η παρέμβαση, εντάσσεται στο ευρύτερο επενδυτικό πρόγραμμα ανάπτυξης νέων αστικών δικτύων στην Περιφέρεια Αττικής από την ΕΔΑ Αττικής Α.Ε., ώστε να συνδεθούν και να τροφοδοτηθούν κατοικίες και επιχειρήσεις σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο γεωγραφικό εύρος των αστικών περιοχών της Περιφέρειας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar George X

  Ανατολική Αττική . Γέρακας Παλλήνη Γλυκά νερά κλπ.Κατι για το αποχετευτικό δίκτυο θα γίνει; Σε λίγο θα έρθει το2020 καί νεόδμητες κατοικίες είναι ακόμη με βόθρους λυμάτων,με ότι αυτό συνεπάγεται για την δημόσια υγεία.Η περιφερειάρχης έχει κάνει κάτι για το ζήτημα αυτό;

 2. avatar Giorgis

  Το φυσικό αέριο ως καθαρότερο καύσιμο θα έπρεπε να βρίσκεται σε όλα τα σπίτια εδώ και δεκαετίες. Τώρα, θα ήταν η σωστή στιγμή για τη σταδιακή αντικατάστασή του από ενέργεια από ΑΠΕ που αναδεικνύονται πλέον εκτός από καθαρότερη, συνάμα και φθηνότερη μορφή ενέργειας. Αλλά είμαστε πάντα 30 χρόνια πίσω από τις εξελίξεις.

 3. avatar Νέο Ψυχικό

  Νέο Ψυχικό οδός Θέμ.Σοφουλη Νο7εως12.Εκδηλωση Ενδιαφέροντος 15 σπίτια ........και ακόμα τίποτα

 4. avatar Sg

  Διαφήμιση της Δούρου μπας κ μαζέψει ψηφαλάκια

 5. avatar Πολυ ευχαριστα Ν ΕΑ

  Αλλαθα ηθελα να ΑΚΟΥΣΩ το ιδιο και για την ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ ενδιαφερον υπαρχει για Σαρωνιδα

 6. avatar πάλι ανοησίες

  σε γειτονιές όπως το Περιστέρι, η Ηλιούπολη υπάρχουν κεντρικοί αγωγοί και η εταιρία φυσικού αερίου αρνείται να φτιάξει δευτερεύοντες απαιτώντας από τους ενδιαφερόμενους να τους χρηματοδοτήσουν για τους δοθεί παροχή ενώ έχει εισπράξει τέλη σύνδεσης.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει