Κάθε σενάριο για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ απέρριψε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, υπογραμμίζοντας τη σημασία της συμβολής όλων στην προσπάθεια εξόδου από την κρίση.

«Τα σενάρια περί Grexit αποτελούν παρελθόν, αλλά σε κάθε περίπτωση, οφείλουμε να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις για να γίνει η οικονομία μας πιο ανταγωνιστική, πιο εξωστρεφής, φιλικότερη στις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης.

Έμφαση στις δράσεις εξωστρέφειας για την ενίσχυση των εξαγωγών μας και για την βελτίωση των εμπορικών σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ θα συνεχίζει να δίνει το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, όπως επισήμανε ο πρόεδρος του Γιάννος Γραμματίδης, στην ίδια εκδήλωση με συμμετοχή προσωπικοτήτων του πολιτικού κόσμου και της επιχειρηματικής κοινότητας και επίτιμο καλεσμένο τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα, Ντάνιελ Μπένετ Σμιθ.

«Πρέπει να εξάγουμε περισσότερη Ελλάδα με τρόπο συστηματικό και συντονισμένο, πληρέστερα. Μέσα δηλαδή, από ένα πακέτο στοιχείων που θα συνθέτουν την νέα εθνική μας ταυτότητα. Στοιχεία όπως ο τουρισμός, τα προϊόντα μας, και για πρώτη φορά το πολιτιστικό προϊόν της Ελλάδας που μέχρι πρότινος ήταν εγκλωβισμένο στην φυλακή της δημόσιας διοίκησης και ήλθε πια ο χρόνος να το απεγκλωβίσουμε, να το καταγράψουμε, να το οργανώσουμε, να το ενθαρρύνουμε και να του δώσουμε προοπτικές μέσα κι έξω από την χώρα», ανέφερε ο κ. Γραμματίδης.

Αναφέρθηκε, τέλος, στο Breakthrough Greece, που είναι μια καινούργια δυναμική ιστοσελίδα που θα προωθεί καινοτόμες κι επιτυχημένες επιχειρήσεις σε ένα παγκόσμιο ακροατήριο, ενώ ανακοίνωσε ότι τον Ιούνιο, μαζί με την συνδρομή του Χρηματιστηρίου Αθηνών, θα οργανωθεί το 2ο Greek Investment Forum in NY, έναν συνδυασμό συνεδρίου και roadshow για να προβληθεί στην Αμερικανική επιχειρηματική κοινότητα και στις Αγορές η νέα Ελλάδα της αξιοπιστίας και της δημιουργίας ώστε να έρθουν επενδύσεις.