Η Τράπεζα της Αγγλίας αναθεώρησε σήμερα ανοδικά τις προβλέψεις της, ωστόσο προειδοποίησε ότι το Brexit συνεχίζει να σκιάζει τις προοπτικές της βρετανικής οικονομίας και ανακοίνωσε ότι υπάρχουν περιορισμένοι άμεσοι κίνδυνοι από την αναμονή για μια πιο ξεκάθαρη οπτική πριν αυξήσει τα επιτόκια.

Οι αξιωματούχοι της τράπεζας ψήφισαν ομόφωνα να διατηρηθούν τα επιτόκια σταθερά στο 0,75%, όπως ανέμεναν οι αναλυτές σε έρευνα του Reuters, ωστόσο ενέμειναν στην άποψή τους ότι θα χρειαστούν στο μέλλον υψηλότερα επιτόκια.

Η Τράπεζα της Αγγλίας αναθεώρησε ανοδικά την πρόβλεψή της για τον φετινό ρυθμό ανάπτυξης της πέμπτης μεγαλύτερης στον κόσμο οικονομίας στο 1,5%, από το χαμηλό δεκαετίας του 1,2% που προέβλεψε τον Φεβρουάριο, αντανακλώντας εν πολλοίς τις καλύτερες παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η στερλίνα κατέγραψε πρόσκαιρα ράλι μετά την ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας, πριν σημειώσει στη συνέχεια μικρή πτώση.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.