Μπορεί ο Σεπτέμβριος να φέρει παραδοσιακά τον τίτλο του χειρότερου μήνα για τις μετοχές της Wall Street, η σημερινή όμως συνεδρίαση βάζει το δικό της λιθαράκι στην πανηγυρική διάψευση της φήμης αυτής για το 2010.

Οι βασικοί δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Δευτέρας σε υψηλά τεσσάρων μηνών και πλέον κερδίζουν άνω του 7% από τις αρχές του μήνα.

Πλέον τα βλέμματα στρέφονται στην αυριανή συνεδρίαση της Fed με αντικείμενο τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής. Οι οικονομολόγοι αναμένουν ότι η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ θα διατηρήσει αμετάβλητο το παρεμβατικό της επιτόκιο στο εύρος 0-0,25%, κρατούν, ωστόσο, τα αυτιά τους «ανοιχτά» για ενδείξεις πιθανής επέκτασης των μέτρων ποσοτικής χαλάρωσης στο μέλλον.

Το τεχνικό σημείο αντίστασης των 1.130 μονάδων υπερέβη ο ευρύτερος, καταφέρνοντας να απεγκλωβιστεί από το εύρος διακύμανσης των τελευταίων συνεδριάσεων, με τη στήριξη των εξελίξεων στον επιχειρηματικό κλάδο.

Ο δείκτης S&P 500 σημείωσε άνοδο +1,52% κλείνοντας στις 1.142,71 μονάδες. Ο δείκτης Dow Jones κέρδισε +1,37% κλείνοντας στις 10.753,62 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε άνοδο +1,74%) και έκλεισε στις 2.355,83 μονάδες.

Πηγή: capital.gr