Στην πρόοδο που έχει καταγράψει η ελληνική οικονομία τους τελευταίους μήνες θα αναφερθεί ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου στα πλαίσια της καθιερωμένης δεξίωσης του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου στην Αθήνα, ενώ αναμένεται να απευθύνει επενδυτική πρόσκληση προς τις γερμανικές εταιρείες να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Καθώς το προηγούμενο διάστημα στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Γερμανίας είχε καλλιεργηθεί ένα κλίμα τεχνικής κρίσης, κυρίως σε επίπεδο δημοσιευμάτων και εντυπώσεων, ο κ. Στουρνάρας θα υπογραμμίσει την γερμανική αλληλεγγύη και την στήριξη της Ελλάδας από την Κυβέρνηση Μέρκελ, κάτι που άλλωστε αναμένεται να επαναεπιβεβαιωθεί κατά τις επαφές του Πρωθυπουργού στην Γερμανία αυτήν την εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην ετήσια εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου ο κ. Στουρνάρας αναμένεται να εστιάσει στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, στην αναδιάρθρωση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, αλλά και στην σταδιακή βελτίωση του επενδυτικού κλίματος στη χώρα μας.

Οι γερμανικές εξαγωγές στην Ελλάδα το 2012 προσέγγισαν τα 3,5 δισ. ευρώ, όταν το 2011 ήταν στα 4,4 δισ. ευρώ και το 2010 στα 4,8 δισ. ευρώ περίπου. Η Γερμανία με αυτή την επίδοση παραμένει ως χώρα, παρά τη μείωση, πρώτος προμηθευτής αγαθών στη χώρα μας.