Ντράγκι: Οι επιχειρήσεις να ετοιμάζονται για Brexit χωρίς συμφωνία

Κάποιες χώρες είναι περισσότερο εκτεθειμένες από άλλες, τόνισε ο επικεφαλής της ΕΚΤ


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
15:40
22/03/2019
Ντράγκι: Οι επιχειρήσεις να ετοιμάζονται για Brexit χωρίς συμφωνία
2
loading

Την ανάγκη οι επιχειρήσεις να εντείνουν την προετοιμασία τους για πιθανό Brexit χωρίς συμφωνία υπογράμμισε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι στους Ευρωπαίους, σύμφωνα με ευρωπαϊκή πηγή.

«Αρχές και κεντρικές τράπεζες είναι προετοιμασμένες αλλά ο ιδιωτικός τομέας πρέπει να εντείνει τις προετοιμασίες» δήλωσε ο Ντράγκι στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ.

Στην περίπτωση Brexit χωρίς συμφωνία, το εμπόριο μεταξύ της Βρετανίας και της ΕΕ θα βρεθεί άμεσα αντιμέτωπο με φραγμούς στο εμπόριο και περιορισμούς για τις επιχειρήσεις, όπως σημειώνει το ΑΜΠΕ.

Ο Ντράγκι δήλωσε ότι οι αρνητικές συνέπειες για την ευρωζώνη θα είναι περιορισμένες αλλά παραδέχθηκε ότι κάποιες χώρες είναι περισσότερο εκτεθειμένες από άλλες.

Η Γαλλία, η Γερμανία, το Βέλγιο και η Ολλανδία είναι μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών με μεγάλες εμπορικές ροές με τη Βρετανία και πιθανόν να υποστούν μεγαλύτερο πλήγμα από Brexit χωρίς συμφωνία.

Ο επικεφαλής της ΕΚΤ δήλωσε επίσης στους Ευρωπαίους ηγέτες ότι η οικονομία της ευρωζώνης συνεχίζει να αντιμετωπίζει «παρατεταμένη αδυναμία και διάχυτη αβεβαιότητα» αλλά οι κίνδυνοι μιας ύφεσης παραμένουν «αρκετά χαμηλοί», σύμφωνα με την ίδια πηγή της ΕΕ.

(φωτογραφία αρχείου)

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Ellraiser

    Τι κριμα να μην εχει η Αγγλια ευρω να τους κλεισης τις κανουλες.
    Ενα capital control θα επιανε αφου δοκιμαστηκε με επιτυχια στην Ελλαδα.

  2. avatar Ντράγκι μας τα έχεις

    πρήξει, οι λαοί δεν σηκώνουν όλοι φοβερές.
    Εντάξει το οτι κολπάκι έπιασε εδώ στην Ελλάδα, γιατί εμείς είμαστε Βούρλα, δεν σημαίνει ότι θα πιάσει και με τους άγγλους.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει