Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσουν οι αιτήσεις για το επίδομα ενοικίου, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας www.epidomastegasis.gr, σύμφωνα με πληροφορίες του dikaiologitika.gr, που φέρνει στο φως και τη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Μέσω της ίδιας πλατφόρμας θα διεξάγονται και οι απαραίτητες διασταυρώσεις για τα μισθωτήρια συμβόλαια με χρήση στοιχείων του Taxisnet, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες

Στην πρώτη πληρωμή που θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο, θα καταβληθούν στους δικαιούχους τα επιδόματα που δικαιούνται για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο.

Μεταξύ άλλων, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου έχει διευκρινίσει ότι το συγκεκριμένο μέτρο αφορά 660.000 άτομα (260.000 οικογένειες). Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το ενδιαφέρον είναι ότι το 32% αυτού του πληθυσμού θα είναι παιδιά και το 76% του πληθυσμού είναι έως 44 ετών. «Αυτό σημαίνει ότι ωφελούνται νέοι άνθρωποι που επλήγησαν μέσα στην κρίση και είχαν προβλήματα. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι το επίδομα ενοικίου δείχνει τη μεταστροφή της πολιτικής στα μεσαία εισοδήματα και στρώματα. Μέχρι σήμερα, η πρόνοια θεωρείτο για τους φτωχούς, ενώ πλέον φτάνουμε σε υψηλότερα εισοδήματα από εκείνα που θεωρούνται της ακραίας φτώχειας. Αυτό έχει σημασία, γιατί όλοι οι Κεντροευρωπαίοι ακολουθούν αυτό το μοντέλο πρόνοιας, που δίνει πολλά λεφτά στον τομέα της πρόνοιας, καθώς πρόνοια δεν είναι μόνο οι φτωχοί» δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή της η κ. Φωτίου.