Ύστερα από δεκαετίες κυριαρχίας στην ελληνική αγορά, το ιστορικό ελληνικό brand γυναικείας ένδυσης, η Raxevsky, κατεβάζει ρολά.

«Ένα από τα πιο δυνατά brand name στον χώρο της μόδας και της γυναικείας ένδυσης, με καταστήματα σε όλη τη χώρα, με εκατοντάδες χιλιάδες γυναίκες να την εμπιστεύονται όλα αυτά τα χρόνια, βάζει λουκέτο, παρά το γεγονός ότι μέχρι και σήμερα η θέση της στην αγορά θα μπορούσε να είναι ισχυρή», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι.

H Raxevsky ιδρύθηκε το 1976 από την Ελένη Ραξέφσκι και τον Γιώργο Μουρτζούχο και κατάφερε να εξάγει προϊόντα της σε μια σειρά από ευρωπαϊκές χώρες (Αυστρία, Ολλανδία, Γαλλία, Ισπανία) αλλά και στις ΗΠΑ και στον Καναδά.

Η ιστορία της Raxevsky

Ακολουθούν οι σημαντικότεροι σταθμοί της εταιρείας, όπως παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα της:

1976: Η Ελένη Raxevsky και ο Γιώργος Μουρτζούχος ιδρύουν την εταιρία με την εμπορική ονομασία Helen’s Club Α.Ε. Από την ίδρυση της εταιρίας, η έμφαση είναι στις εξαγωγές σε χώρες όπως η Γαλλία, Αυστρία, Ολλανδία, Ισπανία και Σουηδία. Η εταιρία εξάγει επίσης στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

1982: Η εταιρεία παίρνει την στρατηγική απόφαση να επεκταθεί στον χώρο της λιανικής πώλησης με το άνοιγμα 2 καταστημάτων RAXEVSKY στην καρδιά της Αθήνας, στο Κολωνάκι και την Οδό Πατησίων.

1983-1990: Η εταιρία αναπτύσσεται ανοίγοντας ανοίγοντας 7 νέα καταστήματα στην Αθήνα.

1990-1999: Η ανάπτυξη συνεχίζεται με καταστήματα σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, τόσο με ιδιόκτητα καταστήματα όσο και με το σύστημα franchise.

1999: Η εταιρία έχοντας ως βάση την επιτυχημένη πορεία στην Ελλάδα, αποφασίζει την επέκτασή της στο εξωτερικό. Πρώτος σταθμός η Σόφια της Βουλγαρίας. Ακολουθούν η Γερμανία, η Ρουμανία και η Κύπρος.

2004: Επικοινωνιακή Στρατηγική της εταιρίας γίνεται η «Γυναίκα RAXEVSKY»: Η εταιρεία συνδέει το όνομά της και το στυλ των ρούχων της με μια συγκεκριμένη επώνυμη Ελληνίδα που η προσωπικότητά της και το στυλ της ταιριάζουν με την φιλοσοφία της RAXEVSKY. Η διαφημιστική καμπάνια της κάθε σαιζόν ακολουθεί το concept: “Η μόδα είναι ένα ταξίδι κάθε collection…και ένας νέος προορισμός” φωτογραφίζοντας την κάθε collection σε διαφορετικούς πολιτισμούς και φυσικές ομορφιές ανά τον κόσμο που ταιριάζουν στο ιδιαίτερο στυλ της κάθε σαιζόν.

2006: Η εταιρία ξεκινάει συνεργασία με την «Γυναίκα RAXEVSKY» – Ζέτα Μακρυπούλια. Ταυτόχρονα αλλάζει και ανανεώνει την εικόνα της. Η Γυναίκα RAXEVSKY είναι μοντέρνα, έχει προσωπικότητα, είναι ανεξάρτητη, πιστεύει σε βασικές αξίες, ακολουθεί τις διεθνής τάσεις της μόδας αλλά τις θέλει προσαρμοσμένες στο δικό της στυλ, εκτιμά την ποιότητα αλλά την θέλει σε λογική τιμή, της αρέσει να είναι καλοντυμένη όλες τις ώρες.

Η Raxevsky σε αριθμούς, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από την ιστοσελίδα της εταιρείας:

  • 30 καταστήματα
  • 2 stock houses
  • 140 στελέχη και υπάλληλοι
  • 560.000 μέτρα πανί το χρόνο
  • 3.800.000 μέτρα κλωστή το χρόνο
  • 5 χώρες που φοράνε raxevsky
  • 35 χρόνια λειτουργίας
  • 4.950 τμ. καταστήματα
  • 8.350 τμ. αποθηκευτικοί χώροι και χώροι διοίκησης
  • 100% ελληνική εταιρία
  • 101 βιτρίνες
  • 350.000 έντυπα ετησίως