Οι 7 εκπρόσωποι της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων, με επικεφαλής τον πρόεδρο του νομοθετικού σώματος Τζον Μπένερ γνωστοποίησαν, χθες, το νέο πλάνο τους για τη μείωση του ομοσπονδιακού ελλείμματος, με 10ετή χρονικό ορίζοντα, στα 2,2 τρισ.δολάρια.

Ανακοινώθηκε εκ μέρους των 7 εκπροσώπων των Ρεπουμπλικάνων ότι πρόκειται για «πλάνο μείωσης αυτού του ομοσπονδιακού ελλείμματος με περικοπές οι οποίες κατανεμήθηκαν σε 10 ομοσπονδιακούς προϋπολογισμούς».

Με βάση το ότι, έως ότου να παρέλθει όλη η 10ετία η στρατιωτική παρουσία των Ην. Πολιτειών στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν θα έχει προσλάβει εντελώς διαφορετική (συγκριτικά με την τωρινή) μορφή, αλλά και το ότι σε αυτά τα 2,2 τρισ.δολάρια οφείλεται να προστεθούν οι εξοικονομήσεις ομοσπονδιακών δαπανών που έχουν διακομματικά φέτος τον Αύγουστο στο Κογκρέσο συμφωνηθεί να εφαρμοστούν από το 2013, εκτιμάται από τους Ρεπουμπλικάνους βουλευτές ότι «το πλάνο τους αντιστοιχεί -συνολικώς- σε περικοπές δαπανών ύψους 4,6 τρισ.δολαρίων».

Το πλάνο αυτό των Ρεπουμπλικάνων απεστάλη γραπτώς στον Λευκό Οίκο στον πρόεδρο Ομπάμα, ενημέρωσε ο κ. Μπένερ.