Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, έχουν αυτή την ώρα οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, σε μια προσπάθεια να ξεπεραστούν οι αντιρρήσεις των δύο κομμάτων σε ρυθμίσεις του φορολογικού νομοσχεδίου.

Στο επίκεντρο βρίσκεται η κατάργηση του ειδικού αφορολογήτου προστατευόμενων παιδιών και η αντικατάστασή του με μία απευθείας εισοδηματική ενίσχυση στις οικογένειες χαμηλού εισοδήματος.

Ο κ. Στουρνάρας αναζητά τη «χρυσή τομή» που θα «καλμάρει» τις αντιδράσεις στον κυβερνητικό συνασπισμό, καθώς, μεταξύ άλλων, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, διαφωνούν στη ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών για την κατάργηση του αφορολογήτου για τα παιδιά.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στηρίζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και δεν εμφανίζεται διατεθειμένος να υπαναχωρήσει στο ζήτημα της κατάργησης του ειδικού αφορολογήτου προστατευόμενων παιδιών το οποίο έχει ήδη περιληφθεί στο Μνημόνιο ως προαπαιτούμενη δράση.

Νωρίτερα, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πάντα υπάρχουν περιθώρια ελιγμών, αλλά πρέπει όμως να εξοικονομήσουμε από το φορολογικό νομοσχέδιο γενικότερα, που είναι κομμάτι των 13,5 δισ. ευρώ. Άρα για τα 2,5 περίπου είναι από το φορολογικό νομοσχέδιο, όποιος προτείνει κάποια κατάργηση θα πρέπει να προτείνει και κάτι σε αντικατάσταση της».

«Το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να ψηφίσει το φορολογικό νομοσχέδιο, αν ο υπουργός Οικονομικών επιμείνει στο θέμα της φορολογίας των τέκνων», τόνισε, από την πλευρά του, ο πρώην υπουργός Χρήστος Πρωτόπαππας, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real.