Απέκλεισε οποιαδήποτε διαγραφή ελληνικού χρέους ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν, μετά τις δηλώσεις μέλους του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ότι ένα νέο «κούρεμα» είναι πιθανό, αναφέρει το Reuters.

Ο Όλι Ρεν ανέφερε σε δημοσιογράφους στο Ελσίνκι ότι «Η λύση θα είναι ένας συνδυασμός διαφόρων στοιχείων, ένα μόνο δεν είναι αρκετό». Επίσης τόνισε ότι οι βασικές αρχές δεν θα πρέπει να θιγούν και υπάρχει αυστηρή ομοφωνία για αυτό εντός της Ευρωζώνης.

Οι δηλώσεις Όλι Ρεν έρχονται σε αντίθεση με τις δηλώσεις του μέλους του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Luc Coene, ο οποίος, σύμφωνα με βελγική εφημερίδα, ανέφερε ότι μία μερική διαγραφή ελληνικού χρέους είναι πιθανόν να συμβεί.

Η De Standaard ανέφερε ότι ο Coene έκανε τα σχόλια αυτά σε συζήτηση με φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Ghent την Τετάρτη. Επίσης, ο ίδιος, σύμφωνα με την εφημερίδα, είπε ότι η Ισπανία θα ζητήσει επειγόντως «πακέτο διάσωσης».
Σε ερώτηση του Reuters για το αν οι δηλώσεις του επικεφαλής της βελγικής κεντρικής τράπεζας αντικατοπτρίζουν μία συνεχώς ενισχυόμενη άποψη στην ΕΚΤ ότι είναι αναπόφευκτο το «κούρεμα» από πλευράς των επίσημων πιστωτών ή εκπροσωπεί μόνο τον εαυτό του, ανώτατο στέλεχος της ΕΚΤ ανέφερε ότι ο Coene εκφράζει προσωπικές απόψεις.