Την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει εξέφρασε πριν από λίγο από το βήμα της γενικής συνέλευσης των μετόχων ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank κ. Ν. Νανόπουλος. Ο Ν. Νανόπουλος δεν παρέλειψε ωστόσο να επισημάνει ότι η χώρα ξεκινά από χαμηλή βάση και ότι ο δρόμος για την έξοδο από την κρίση και την ανάπτυξη είναι μακρύς. «Για να επιστρέψουμε όμως σε θετική τροχιά», δήλωσε, «πρέπει να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα με συνέπεια, χωρίς παλινωδίες- αρκεί να μην υπάρξουν αυθαίρετες παρεμβάσεις που θα αναστείλουν την επιχειρηματικότητα».

Επίσης ο κ. Νανόπουλος υπογράμμισε ότι έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη των πολιτών με αρνητικές συνέπειες στις καταθέσεις. Ο ίδιος επέρριψε ευθύνες και στο τραπεζικό σύστημα, το οποίο εμμέσως πλην σαφώς κατηγόρησε για «αλόγιστο ανταγωνισμό». Σε ό,τι αφορά τις διαρθρωτικές αλλαγές, επισήμανε την ανάγκη να προχωρήσει γρήγορα η μεταρρύθμιση του εργατικού και του ασφαλιστικού να τονωθεί η επιχειρηματικότητα με στόχο να επαναφέρουμε τη χώρα στις αγορές.

Τέλος αναφέρθηκε στον τραπεζικό τομέα ως «παράγοντα σταθερότητας» χαρακτηρίζοντας το ταμείο χρηματοπιστωτικής στήριξη ως «δίχτυ ασφαλείας» και «εξαιρετική» τη βοήθεια από την ΕΚΤ.