Κατατέθηκε στην Τράπεζα της Ελλάδος η δεύτερη δόση του δανείου από χώρες της ευρωζώνης, ύψους 6,5 δισ. ενώ αύριο, Τρίτη, αναμένεται η εκταμίευση της συμμετοχής του ΔΝΤ, σημειώνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.

Σε συνέχεια της θετικής αξιολόγησης της προόδου της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και της εκπλήρωσης των δημοσιονομικών και διαρθρωτικών στόχων που είχαν τεθεί, μέχρι 30 Ιουνίου 2010, στο πλαίσιο του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής, ολοκληρώνεται η εκταμίευση της δεύτερης δόσης του δανείου ύψους 9 δισ. ευρώ από το Μηχανισμό Στήριξης της Ελλάδας.

Σήμερα, κατατέθηκε μέσω της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σε λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου, στην Τράπεζα της Ελλάδος, η δεύτερη δόση του δανείου από τις χώρες της Ευρωζώνης, ύψους 6,5 δισ. ευρώ.

Αντίστοιχα, η εκταμίευση της συμμετοχής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η οποία εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου, την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010, ύψους 2,5 δισ. ευρώ, θα γίνει αύριο.