Ποιοι άνεργοι θα πάρουν ενίσχυση 1.000 ευρώ

Ποια είναι τα απαραίτητα δικαιολογητικά


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
16:13
02/01/2019
Ποιοι άνεργοι θα πάρουν ενίσχυση 1.000 ευρώ
7
loading

Τρεις αποφάσεις για χορήγηση οικονομικής βοήθειας ύψους 1.000 ευρώ δημοσιεύτηκαν σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως .

Όπως προβλέπει η προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) του υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση, της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γεωργίου Χουλιαράκη, και του υφυπουργού Εργασίας, Νάσου Ηλιόπουλου η εφάπαξ χορήγηση των 1.000 ευρώ δίνεται ανά άνεργο πρώην εργαζόμενο της «Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πιερίας».

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, η καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης στους εγγεγραμμένους στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ γίνεται μετά:

α) Την προσκόμιση καταλόγου από τους εκπροσώπους των εργαζομένων που είναι δικαιούχοι, στον οποίο αναγράφονται τα εξής στοιχεία:

 • Το ονοματεπώνυμο, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο κάθε δικαιούχου.
 • Ο αριθμός της αστυνομικής ταυτότητάς του ή ο αριθμός διαβατηρίου, προκειμένου περί αλλοδαπών.
 • Ο αριθμός του μητρώου κοινωνικής ασφάλισής του (ΑΜΚΑ).
 • Ο αριθμός του φορολογικού μητρώου του (ΑΦΜ).
 • Ο αριθμός του ατομικού ή κοινού τραπεζικού λογαριασμού του (με πρώτο όνομα του δικαιούχου της ως άνω οικονομικής ενίσχυσης), καθώς και του Διεθνούς Αριθμού Τραπεζικού Λογαριασμού του (IBAN)

β) το σχετικό έλεγχο από τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, βάσει του οποίου προκύπτει η εργασιακή σχέση με την «Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Πιερίας» και η ανεργία.

Οποιαδήποτε διαφορά προκύπτει μεταξύ των δικαιούχων της οικονομικής ενίσχυσης και του ΟΑΕΔ επιλύεται με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΟΑΕΔ.

Παράλληλα, με ξεχωριστή ΚΥΑ, εγκρίθηκε η χορήγηση από τον ΟΑΕΔ εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης, ύψους 1.000 ευρώ, σε κάθε άνεργο πρώην εργαζόμενο της εταιρείας, με την επωνυμία «Ελληνική Εταιρεία Προς Προστασίαν της Πνευματικής Ιδιοκτησίας ΑΕ», με διακριτικό τίτλο: Α.Ε.Π.Ι. ΑΕ », που, κατά τη δημοσίευση της απόφασης, είναι εγγεγραμμένος στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, καθώς και σε κάθε εργαζόμενο της ανωτέρω εταιρείας που, κατά τη δημοσίευση της παρούσας, έχει ασκήσει το δικαίωμα επίσχεσης εργασίας και πληροί τις προϋποθέσεις, για να λάβει επιδότηση ανεργίας, λόγω επίσχεσης.

Επίσης, εγκρίθηκε η χορήγηση από τον ΟΑΕΔ εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης, ύψους 1.000 ευρώ, σε κάθε άνεργο πρώην εργαζόμενο της εταιρείας «Κέρδος Εκδοτική ΑΕ», που, κατά τη δημοσίευση της παρούσας απόφασης, είναι εγγεγραμμένος στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ ή άλλου ασφαλιστικού φορέα. Επίσης σε κάθε εργαζόμενο της εταιρείας «Κέρδος Εκδοτική ΑΕ», που, κατά τη δημοσίευση της απόφασης, έχει ασκήσει το δικαίωμα επίσχεσης εργασίας και πληροί τις προϋποθέσεις για επιδότηση ανεργίας, λόγω επίσχεσης, εφόσον δεν έχει λάβει την οικονομική ενίσχυση, ύψους 1.000 ευρώ, του άρθρου 74 παρ. 1β του ν. 3746/2009.

Τέλος, εγκρίθηκε η χορήγηση από τον ΟΑΕΔ εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης, ύψους 1.000 ευρώ, σε κάθε άνεργο πρώην εργαζόμενο της εταιρείας «ΑΔΑΜΟΣ ΠΡΑΠΠΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ» που, κατά τη δημοσίευση της απόφασης, είναι εγγεγραμμένος στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ. Επίσης σε κάθε εργαζόμενο της εν λόγω εταιρείας που, κατά τη δημοσίευση της συγκεκριμένης απόφασης, έχει ασκήσει το δικαίωμα επίσχεσης εργασίας (άρθρο 325 ΑΚ) και πληροί τις προϋποθέσεις, για να λάβει επιδότηση ανεργίας, λόγω επίσχεσης, από τον ΟΑΕΔ.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

7
σχόλια
 1. avatar Γιωργοςς

  Λιγος ο χρονος σας συριζοφασιστακια

 2. avatar Αδαμάντια

  Πότε βγαίνουν οι αποφάσεις και πως μπορώ να τα πάρω μέσο λογαριασμού τράπεζας αν είναι αλήθεια χρειάζομαι απάντηση παρακαλώ πολύ αν είναι και κοροιδευεται τον κόσμο αφιστετο

 3. avatar Αδαμάντια

  Θα ειθελα να ρωτήσω κάτι αυτό υσηχει και εχτος Ελλάδας αν βρίσκεσαι η μόνο όσοι είμαστε κάτοικοι στην Ελλάδα εγώ τώρα ζω Γερμανία υπάρχει περίπτωση να το δικαιούμαι και εγώ έχω λογαριασμό της Γερμανίας

 4. avatar Τέλης

  Συνδικαλιστές εργατοπατέρες!!!!

 5. avatar μικι

  Καλα αυτα δεν γινονται τους ανεργους της ΑΕΠΙ που φαγαν τοσα λεφτα μας ηπιαν το αιμα θα τους δωσουμε και επιδομα! Ουτε στη ουγκαντα...

 6. avatar megaloagroths

  εισαι ανεργος και σου πληρωνουν το ενοικιο με επιδοτηση ενοικιου,το φαγητο με το επιδομα σιτησης και τωρα παιρνεις και ενα χιλιαρικο ετσι για αλλα εξοδα
  και εμεις οι καημενοι πληρωνουμε και τα δικα μας και των αλλων

 7. avatar Ξιφιας

  Σύριζοφασιστες. Ακόμη και στους ανέργους κάνουν διακρίσεις και μοιράζουν τα λεφτά μας όπου γουστάρουν.. Λες και οι υπόλοιποι άνεργοι είναι πλούσιοι... Ου να χαθείτε ασπόνδυλα φασιστοειδη.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει