Η αλλαγή που έρχεται στα βενζινάδικα

Δυόμιση μήνες έχουν μπροστά τους τα πρατήρια καυσίμων για την υλοποίηση της απόφασης της ΑΑΔΕ


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
7:09
12/12/2018
Η αλλαγή που έρχεται στα βενζινάδικα
5
loading

Περιθώριο μέχρι την 1η Μαρτίου 2019 έχουν τα πρατήρια υγρών καυσίμων που πωλούν και υγραέριο κίνησης για να συνδέσουν τις ταμειακές μηχανές τους με τις αντλίες διάθεσης υγραερίου κίνησης ή πεπιεσμένου φυσικού αερίου για την έκδοση των αποδείξεων.

Με απόφαση του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων καθορίζονται οι τεχνικές προδιαγραφές και τα στοιχεία που θα πρέπει να αναγράφονται στις αποδείξεις ή τα τιμολόγια. Ειδικότερα:

- Το μέτρο εφαρμόζεται υποχρεωτικά από τα πρατήρια καυσίμων που διαθέτουν υγραέριο κίνησης ή πεπιεσμένο φυσικό αέριο προς πώληση μέσω αντλίας, είτε πρόκειται για αμιγώς πρατήρια υγραερίου ή πεπιεσμένου φυσικού αερίου είτε για μικτά πρατήρια καυσίμων.

- Τα πρατήρια εκδίδουν τα στοιχεία λιανικής πώλησης, τα τιμολόγια και τα παραστατικά διακίνησης υποχρεωτικά με τη χρήση φορολογικού ηλεκτρονικού μηχανισμού (Φ.Η.Μ.), συνδεδεμένου με την αντλία διάθεσης υγραερίου ή πεπιεσμένου φυσικού αερίου, άμεσα, όπου απαιτείται, με την ολοκλήρωση κάθε παράδοσης αυτών από την αντλία διάθεσης. Οι προμηθευτές υγραερίου κίνησης ή πεπιεσμένου φυσικού αερίου σε πρατήρια, εκδίδουν τα παραστατικά (διακίνησης ή τιμολόγια πώλησης) με τη χρήση Φ.Η.Μ.

-  Στα εκδιδόμενα στοιχεία λιανικής πώλησης αναγράφονται υποχρεωτικά:

α) Τα στοιχεία του εκδότη (Α.Φ.Μ., πλήρες όνομα και πλήρης διεύθυνση),

β) Ο α/α της αντλίας,

γ) Το είδος του καυσίμου,

δ) Η ημερομηνία (ΗΗΜΜΕΕ) και η ώρα έκδοσής του (ΩΩΛΛ),

ε) Η ποσότητα του υγραερίου κίνησης ή του πεπιεσμένου φυσικού αερίου,

στ) Η τιμή μονάδας (με Φ.Π.Α.), ζ) Ο συντελεστής Φ.Π.Α.,

η) Η συνολική αξία.

-  Στην περίπτωση των πωλήσεων υγραερίου κίνησης ή πεπιεσμένου φυσικού αερίου σε επαγγελματίες εκδίδεται αυτόματα παραστατικό διακίνησης ή τιμολόγιο πώλησης, όπου αναγράφεται πλέον του υποχρεωτικού περιεχομένου αυτού και ο αριθμός κυκλοφορίας του οχήματος του πελάτη.

-  Οι εκμεταλλευτές πρατηρίων καυσίμων, που χρησιμοποιούν ήδη φορολογικό ηλεκτρονικό μηχανισμό (Φ.Η.Μ.), για την έκδοση των παραστατικών πωλήσεων (όπως μικτά πρατήρια), δύνανται να εκδίδουν και τα στοιχεία λιανικής πώλησης υγραερίου κίνησης ή πεπιεσμένου φυσικού αερίου με τη χρήση του ίδιου φορολογικού μηχανισμού, εφόσον αυτός διασυνδεθεί με την αντλία διάθεσης υγραερίου ή πεπιεσμένου φυσικού αερίου.

-  Για τις επαναλαμβανόμενες παραδόσεις υγραερίου ή πεπιεσμένου φυσικού αερίου σε άλλες οντότητες, εφόσον εκδίδεται συγκεντρωτικό τιμολόγιο πώλησης, αυτό εκδίδεται το αργότερο μέχρι τη 15η ημέρα του επόμενου μήνα από το μήνα εντός του οποίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη παράδοση υγραερίου κίνησης ή πεπιεσμένου φυσικού αερίου, το οποίο παραδίδεται στην αντισυμβαλλόμενη οντότητα και διαφυλάσσεται από αυτήν.

- Για τις πωλήσεις «επί πιστώσει» υγραερίου κίνησης ή πεπιεσμένου φυσικού αερίου, που διενεργούνται από τους τηρούντες διπλογραφικά βιβλία πρατηριούχους, εκδίδονται τα σχετικά παραστατικά πώλησης με τη χρήση ταμειακή και την ένδειξη «επί πιστώσει».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Ασε ρε

  Δηλαδη να μην το κανουν, επειδη δεν το εκαναν οι προηγουμενοι.

  1. avatar Γιολο

   "Ασε ρε" μην ξεφτιλίζεστε για μια αντιδεξιά εμμονή
   Εκτός αν εισαι και εσυ πρωην σερβιτορος,νυν υπάλληλος Μαξίμου

  2. avatar γφρεγ

   0.50 € στον υποστηρικτη του Τσιμπλα

 2. avatar SER 30

  '' Περιθώριο μέχρι την 1η Μαρτίου 2019 έχουν τα πρατήρια υγρών καυσίμων που πωλούν και υγραέριο κίνησης για να συνδέσουν τις ταμειακές μηχανές τους με τις αντλίες διάθεσης υγραερίου κίνησης ή πεπιεσμένου φυσικού αερίου για την έκδοση των αποδείξεων.'' ΚΡΑΤΟΣ ΚΟΜΠΙΝΑΔΟΡΟΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΠΡΩΤΑ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ ΑΝΤΛΙΩΝ ΔΙΚΤΥΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΕΚΑ ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΑΔΥΣΩΠΗΤΑ ΤΗΝ ΦΟΡΟΚΛΟΠΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΝΟΘΕΥΣΗ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΒΑΖΕΙ ΜΕΤΑ ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ ΑΜΕΣΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΝΤΛΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ . ΠΟΣΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΣ [...] Λ...Α ΣΤΗΜΕΝΟΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ? ΑΣΧΕΤΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ .

  1. avatar Για να μην βασανίζεσαι…

   αυτός ο τρόπος λειτουργίας αποτελεί μνημονιακή δέσμευση.......πως ανοίγουν γρήγορα τα μαγαζιά στο εξωτερικό ;;;..............Στη Γερμανία πρώτα ο μαγαζάτορας ανοίγει το κατάστημα και μετά σε εύλογο χρονικό διάστημα ακολουθούν οι έλεγχοι.....άλλα άμα σε πιάσουν παράτυπο σου κόβουν τα πόδια και στο κλείνουν....δεν κλαίγεσαι ή προσπαθείς να λαδώσεις όποιν βρείς μπας και στο κρατήσουν ανοικτό.......οι πρατηριούχοι ήταν υποχρεωμένοι εξαρχής να έχουν συνδεδεμένες τις ταμειακές τους....αλλά ποιος το έκανε.......αυτά είναι τα ευρωπαϊκά ήθη που τόσο κόπτονται να μας περάσουν...για τί όντως ούτε άσχετοι ούτε ανίκανοι είναι...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει