Με μεγάλη, κατά γενική ομολογία, επιτυχία διεξήχθη η πρώτη ημέρα του 5ου Roadshow της ΕΧΑΕ (της εταιρείας που διαχειρίζεται το Ελληνικό Χρηματιστήριο) στο Λονδίνο, καθώς η απουσία, πραγματικά της τελευταίας στιγμής, της Εθνικής Τράπεζας δεν επηρέασε στο βαθμό που αναμενόταν τη διοργάνωση.

Το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών ήταν εμφανές, για την πορεία της ελληνικής αγοράς και πιο συγκεκριμένα των 25 εταιρειών που έλαβαν μέρος, καθώς οι περισσότερες εταιρείες δήλωναν πολύ ευχαριστημένες με τις συναντήσεις που είχαν και την ανταπόκριση που έλαβαν, ενώ και η δεύτερη ημέρα της διοργάνωσης αναμένεται το ίδιο ικανοποιητική.

Η διοργάνωση έχει εξελιχθεί σε θεσμό, ενώ για πρώτη φορά φέτος συμμετέχουν τρία υψηλόβαθμα κρατικά στελέχη. Για το διήμερο έχουν προγραμματιστεί 800 περίπου συναντήσεις των στελεχών των ελληνικών εισηγμένων με 200 funds και ξένους επενδυτές. Συναντήσεις όμως έχουν προγραμματίσει και οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, επιθυμώντας με μία σειρά επαφών, όπως με τις Fidelity και UBS, να συμβάλλουν στην καλύτερη ενημέρωση των επενδυτών για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Στη συνάντηση με τους δημοσιογράφους ο πρόεδρος του Χ.Α. κ. Σπύρος Καπράλος τόνισε ότι συνεχίζεται η προσπάθεια σύγκλισης του ελληνικού χρηματιστηρίου με τις ευρωπαϊκές αγορές, ενώ και ο εκσυγχρονισμός των λειτουργιών του αποτελεί βασικό μέλημα της διοίκησης. Την Πέμπτη εξάλλου, ο κ. Καπράλος είχε συνάντηση με στελέχη του FTSE, αναφορικά με την αξιολόγηση του ελληνικού χρηματιστηρίου η οποία, όπως ο ίδιος τόνισε αργότερα «εξελίχθηκε πολύ ικανοποιητικά».

Πηγή: capital.gr