Πέρασε από την Κομισιόν ο ελληνικός προϋπολογισμός

Απορρίφθηκε ο ιταλικός, καμπανάκι για Βέλγιο, Γαλλία, Πορτογαλία και Σλοβενία


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
13:46
21/11/2018
Πέρασε από την Κομισιόν ο ελληνικός προϋπολογισμός
5
loading

Η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στα δέκα κράτη-μέλη της ευρωζώνης, των οποίων οι προϋπολογισμοί «συμμορφώνονται με το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης το 2019», σύμφωνα με τη γνωμοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επί των σχεδίων δημοσιονομικών προγραμμάτων (ΣΔΠ) που δημοσιεύεται σήμερα στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου.

Τα υπόλοιπα κράτη-μέλη είναι η Γερμανία, η Ιρλανδία, η Κύπρος, η Λιθουανία, το Λουξεμβούργο, η Μάλτα, οι Κάτω Χώρες, η Αυστρία και η Φινλανδία.

Σε ό,τι αφορά την Ιταλία, σημειώνεται ότι «κατόπιν αξιολόγησης του αναθεωρημένου προϋπολογισμού που παρουσιάστηκε στις 13 Νοεμβρίου, η Επιτροπή επιβεβαιώνει την ύπαρξη ιδιαιτέρως σοβαρής περίπτωσης - μη συμμόρφωσης με τη σύσταση που είχε απευθυνθεί στην Ιταλία από το Συμβούλιο στις 13 Ιουλίου 2018». Η Επιτροπή είχε ήδη εκδώσει γνώμη στις 23 Οκτωβρίου 2018, με την οποία εντοπίζεται ιδιαιτέρως σοβαρή μη συμμόρφωση στο αρχικό ΣΔΠ που παρουσίασε η Ιταλία στις 16 Οκτωβρίου 2018.

Εξάλλου, για τρία κράτη μέλη - Εσθονία, Λετονία και Σλοβακία - διαπιστώνεται ότι τα ΣΔΠ συμμορφώνονται «σε γενικές γραμμές» με το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης το 2019. Για τις χώρες αυτές, τα σχέδια ενδέχεται να οδηγήσουν σε απόκλιση από τον μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό στόχο (ΜΔΣ) της χώρας ή από την πορεία προσαρμογής για την επίτευξή του.

Για τέσσερα κράτη μέλη - Βέλγιο, Γαλλία, Πορτογαλία και Σλοβενία - τα ΣΔΠ ενέχουν «κίνδυνο μη συμμόρφωσης» με το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης το 2019. Τα ΣΔΠ αυτών των κρατών μελών ενδέχεται να οδηγήσουν σε σημαντική απόκλιση από την πορεία προσαρμογής προς την επίτευξη του αντίστοιχου μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού στόχου.

Τέλος, στο διορθωτικό σκέλος του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης (διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος), η Επιτροπή σημειώνει ότι το ονομαστικό έλλειμμα της Ισπανίας προβλέπεται να μειωθεί κάτω από το 3% το επόμενο έτος και η χώρα αναμένεται να εξέλθει της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι η Ισπανία θα υπαχθεί στο προληπτικό σκέλος του Συμφώνου από το επόμενο έτος. Στο πλαίσιο αυτό, το ΣΔΠ της Ισπανίας θεωρείται ότι ενέχει κίνδυνο μη συμμόρφωσης με το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης το 2019. Η διαπίστωση αυτή βασίζεται στις φθινοπωρινές οικονομικές προβλέψεις του 2018, βάσει των οποίων προβλεπόταν σημαντική απόκλιση από την απαιτούμενη πορεία προσαρμογής προς το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό στόχο και μη συμμόρφωση με τη μεταβατική τιμή αναφοράς για τη μείωση του χρέους το 2019.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar ΕΠΌΜΕΝΟ ΕΊΝΑΙ ΝΑ ΠΕΡΆΣΕΙ ΠΡΩΤΟΝ

  ΕΊΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΙ ΕΛΓΜΕΝΟΣ ΜΈΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΊΟ ΚΌΜΜΑ, ΚΑΙ ΜΆΛΙΣΤΑ ΜΕ ΑΝΆΠΤΥΞΗ, ΌΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΗΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΈΘΕΣΕ ΑΥΤΉ Η ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΑΚΈΡΑΙΟ, ΑΥΤΟΣ ΕΊΝΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΜΕΤΆ ΜΝΗΜΌΝΙΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ, ΓΙΑΥΤΌ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΘΟΥΝ ΨΥΧΗΚΟ ΤΑΡΑΚΟΥΛΟ ΟΙ ΚΛΗΡΟΝΌΜΟΙ!!

 2. avatar SCULLYXL5

  ΑΡΙΣΤΑ ΣΤΟΝ ΜΑΘΗΤΗ-ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΗΔΕΝ!!!

 3. avatar SCULLYXL5

  ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΟ ΚΑΛΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ???ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΕΤΑΞΕΤΑΣΤΕΟΙ!!!

 4. avatar ΔΙΟΔΩΡΟΣ ο Μακεδων

  Λουρακι,κουδουνακι,ΣΚΥΛΑΚΙ.

 5. avatar δαναος

  δωστε σανο στα ζωντανα @@@@@@

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει