Με θερμά λόγια μίλησε για την Ελλάδα ο πρεσβευτής της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Ντου Τσι Γουέν, σε παρέμβασή του στο Ελληνοκινεζικό Συνέδριο Επιχειρηματικότητας, ενώ αναφέρθηκε
στις σημαντικές προοπτικές περαιτέρω ενδυνάμωσης των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων Ελλάδας- Κίνας.

Στο συνέδριο που διοργανώνουν το Ινστιτούτο Κομφούκιος Αθηνών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (BCI/ΟΠΑ) και το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), ο Τσι Γουέν υπογράμμισε ότι η μακρά φιλία μεταξύ Κίνας και Ελλάδας αποτελεί στέρεα βάση για την ανάπτυξη της επιχειρηματικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Αναγνώρισε, μάλιστα, τις μεγάλες προσπάθειες της Ελλάδας.

Τόνισε, επίσης πως «οι Έλληνες φίλοι μας πρέπει να γνωρίζουν ότι έχουμε πλήρη επίγνωση των επώδυνων προσπαθειών που καταβάλλουν και θέλουμε να γνωρίζουν ότι στην προσπάθεια αυτή δεν βρίσκονται μόνοι». Επιπλέον, αναφέρθηκε στη δυνατότητα περαιτέρω ανάπτυξης των σχέσεων των δύο χωρών στους τομείς του τουρισμού, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της ναυτιλίας και, τέλος, εξέφρασε τις ευχές του στην ελληνική κυβέρνηση για επιτυχία στην προσπάθεια υλοποίησης των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων.

Ακολούθησε συζήτηση για τις πρόσφατες οικονομικές εξελίξεις, τον συντονισμό της οποίας είχε ο καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Απόστολος Φιλιππόπουλος.